Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ζουνίνιο: «Είχα το χάρισμα» (vid)

Ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο θυμάται στο FourFourTwo το εκπληκτικό του γκολ με την Μπάγερν το 2003.
Το 2009 στο τελευταίο του παιχνίδι με την Λυών, ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο σκόραρε στο ματς με την Καέν και έκλεισε την καριέρα του στην γαλλική ομάδα, φτάνοντας τα 100 γκολ. Από αυτά τα 44 ήταν με φάουλ!
«Το ψάξιμο για το μυστικό του Ζουνίνιο μου είχε γίνει εμμονή. Σε σημείο που δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο», είχε γράψει ο Αντρέα Πίρλο στην αυτοβιογραφία του. Ο Βραζιλιάνος άφησε το στίγμα του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με την μπάλα να υπακούει στους δικούς του κανόνες.
«Μετά την προπόνηση συνεχίζαμε μαζί με τον Βερκούτρ», θυμήθηκε ο Ζουνίνιο. «Εκτελούσα 30-40 φάουλ κάθε φορά και τα περισσότερα έβρισκαν στόχο. Κάθε φορά που σκόραρα με φάουλ, έτρεχα στον πάγκο για να αφιερώσω το γκολ στον Ρεμί (Βερκούτρ), καθώς με είχε βοηθήσει πολύ. Είχα το χάρισμα, όμως δούλεψα πάρα πολύ».
Το να διαλέξεις ένα από τα τόσα εκπληκτικά φάουλ του είναι δύσκολο. «Αν έπρεπε να διαλέξω κάποιο, θα ήταν στο Μόναχο με την Μπάγερν», είπε ο Ζουνίνιο. «Ήμασταν σε δύσκολη θέση στον όμιλο, όμως τα καταφέραμε. Φυσικά, έπαιξα και εγώ ρόλο», σχολίασε γελώντας.
Μόλις στο 6’ η Λυών κέρδισε φάουλ στα 30 μέτρα και ο Ζουνίνιο έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. «Δεν έκανα κάτι διαφορετικό σε σχέση με άλλες εκτελέσεις. Νομίζω ότι ήταν το πιο δύσκολο, γιατί είχα τον Καν απέναντί μου. Όσο για το μυστικό μου; Δε θα το αποκαλύψω. Μπορώ να σας πω, όμως, ότι προσπαθούσα να βρω την μπάλα, κάνοντας επαφή μόνο με 3 δάχτυλα, προσπαθώντας να κρατήσω το πόδι μου στην ευθεία. Εκείνο το γκολ το ευχαριστήθηκα όσο λίγα. Στη συνέχεια χάρηκα πολύ και για τον Έλμπερ, που είχε επιστρέψει στο Μόναχο με γκολ, για να μας δώσει τη νίκη».



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: