Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Γιατί η Ρεάλ να επιλέξει τον Ολυμπιακό (;)

Αποδείξεις και ονόματα δεν υπάρχουν, ενδείξεις όμως έχουμε μπόλικες… Ακόμα και στην Ισπανία αφήνουν υπονοούμενα για την περυσινή ήττα της Ρεάλ από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας και η EL Mundo Deportivo έγραψε στο ρεπορτάζ της ότι η Μπαρτσελόνα θα αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά, εκτός κι αν κάτι παράξενο συμβεί.
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Γιατί η Ρεάλ να επιλέξει τον Ολυμπιακό (;)

Ποιο είναι το παράξενο; Να χάσει και φέτος η Ρεάλ από την Ζαλγκίρις. Αυτή τη φορά όμως όχι στο Κάουνας, αλλά στην Μαδρίτη. Οχι ότι πέρυσι… κάθισε και έχασε, αλλά δεν ήταν και πολύ πιθανό πριν από το ματς, να κερδίσει η διαλυμένη – τότε – Ζαλγκίρις την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης. Και φέτος μοιάζει αδιανόητο να χάσει μέσα στη Μαδρίτη η Ρεάλ από τους Λιθουανούς, αλλά όσα είδαν τα μάτια μας πριν από ένα χρόνο, επιτρέπουν κάθε πονηρή σκέψη.
Δυστυχώς κάπως έτσι χαλάει η εικόνα της Ευρωλίγκα και του Τοπ 16, που κατά τα άλλα έχουν τρομερό ενδιαφέρον. Οι όποιες ενδείξεις για επιλογή αντιπάλους και η ανόητη επιλογή να μην διεξάγονται ίδια ώρα και μέρα οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής του κάθε ομίλου, προκαλούν απορίες, γέλια και επιτρέπουν κάθε είδους αρνητικό σχόλιο για τους διοργανωτές και τον Μπερτομέου. Δυστυχώς, το ίδιο λάθος συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Πάμε παρακάτω. Η λογική λέει πως δεν θα αλλάξει η σειρά στον όμιλο της Ρεάλ, αυτή θα είναι πρώτη και η Μπαρτσελόνα δεύτερη. Δηλαδή οι Καταλανοί θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό και η Ρεάλ μία εκ των Εφές ή Λαμποράλ Κούτσα.
Για τη Ρεάλ, η διασταύρωση με την Εφές ή τον Λαμποράλ μοιάζει ιδανική. Οι Τούρκοι δεν έχουν σταθερότητα και υψηλά επίπεδα απόδοσης, οι Βάσκοι έχουν βελτιωθεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους Μαδριλένους. Αλήθεια, υπάρχει ομάδα στην Ευρώπη που προτιμά να παίξει με τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά και όχι με Εφές ή Λαμποράλ; Οχι, καμία ομάδα με στοιχειώδη σοβαρότητα δεν θα έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία, όσο εμπιστοσύνη κι αν είχε στις δυνάμεις της. Εδώ πέρυσι, που φάνταζε ακτύπητη, αναγκάστηκε να φτάσει σε 5ο παιχνίδι για να αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Υπάρχει λόγος να το ρισκάρει και πάλι, ειδικά τώρα που ο Ολυμπιακός είναι ακόμα πιο συμπαγής και με όπλο την άμυνα είναι ικανός να κερδίσει σε κάθε έδρα;
Δεν υπάρχει κανένας προφανής λόγος να διαλέξει και φέτος Ολυμπιακό η Ρεάλ, άλλωστε και θεωρητικά στον ημιτελικό θα αποφύγει τη διασταύρωση με τον ΤΣΣΚΑ, που είναι και φέτος πάρα πολύ δυνατή. Συνεπώς αν υπήρχε πέρυσι έστω μία λογική εξήγηση που η Ρεάλ δεν στεναχωρήθηκε για την ήττα από την Ζαλγκίρις (αν υποθέσουμε πως ισχύει ότι επέλεξε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε σειρά πέντε αγώνων και όχι σε νοκ άουτ ματς), φέτος δεν μπορεί να κάνει το ίδιο. Προέχει να βρίσκεται στο φάιναλ φορ που θα γίνει στη δική της πόλη και αν αντιμετωπίσει την Εφές ή την Λαμποράλ, είναι απίθανο να αποκλειστεί… Αντίθετα αυξάνει πολύ τις πιθανότητες να μείνει εκτός, αν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό… Γιατί λοιπόν να το ρισκάρει; Γιατί επιλέξει η Ρεάλ τον Ολυμπιακό; Η απάντηση είναι μία: για κανένα λόγο.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: