Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Με Φέντερερ ο Κύργιος στη Μαδρίτη!

Τον Ρότζερ Φέντερερ θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Νικ Κύργιος την Τετάρτη στο τουρνουά τένις της Μαδρίτης ATP World Tour Masters 1000μετά τη νίκη με 2-0 (6-2, 6-3) σετ κόντρα στον Χιμένο-Τράβερ.

Με Φέντερερ ο Κύργιος στη Μαδρίτη
Την καταπληκτική φόρμα, στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημμα, πιστοποίησε και στη Μαδρίτη ο Νικ Κύργιος. Ο Ελληνοαυστραλός, No35 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν σαρωτικός απέναντι στον Χιμένο-Τράβερ και πήρε τη νίκη με 2-0 σετ σε μόλις μία ώρα αγώνα. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει το σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Κύργιος δεν έδειξε σημάδια κούρασης από τη συμμετοχή του στον τελικό του τουρνουά στο Εστορίλ και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στο πρώτο του ματς στην ισπανική πρωτεύουσα για το 1000άρι Masters. Ο 20χρονος άσος μπήκε δυναμικά στο ματς και έκανε το break στο δεύτερο game, παίρνοντας προβάδισμα 3-0, καθώς ο Ισπανός αντίπαλ;oς του δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση στο πολύ καλό σερβίς του. Με αυτά τα δεδομένα, ο Κύργιος έκλεισε με δεύτερο break το πρώτο σετ με 6-2.

Λίγα πράγματα άλλαξαν στη συνέχεια, με τον Κύργιο να κρατάει το σερβίς του και να καταφέρνει να «σπάει» αυτό του Χιμένο-Τράβερ στο έκτο game. Έτσι, προηγήθηκε με 4-2 και πήρε τα "ηνία" του αγώνα. Μάλιστα, δεν έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλό του να φτάσει σε breaking point, ενώ ήταν εξαιρετικός στις επιστροφές. Επομένως, φυσιολογικά πήρε και το δεύτερο σετ με 6-3 και τη νίκη με 2-0 σε 61 λεπτά.

Η κατάσταση, όμως, πλέον γίνονται πολύ δύσκολη για τον Ελληνοαυστραλό, αφού στο δρόμο του για να προχωρήσει περισσότερο στη Μαδρίτη θα σταθεί εμπόδιο ο… πολύς Ρότζερ Φέντερερ, Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη (6/5). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: