Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Πόσο χαμηλά θα είναι ο Παναθηναϊκός με Αλαφούζο!!

Τελικά, ο Παναθηναϊκός έμεινε έξω από το πακέτο του συνδρομητικού καναλιού κι αυτή είναι μια κίνηση που εύκολα ερμηνεύεται.
Ο Αλαφούζος αποστασιοποιείται στην πράξη από την σούπερ ληγκ, την διοργανώτρια του πρωταθλήματος, περνώντας το μήνυμα ότι αυτή ελέγχεται από τον Μαρινάκη.
Οι 18 ΠΑΕ της σούπερ ληγκ έχουν συμβόλαιο με την Nova μέχρι το 2017 και όπως είχε γράψει ο αποδυτηριάκιας προ μηνών υπήρχε σκέψη να επεκταθεί η συμφωνία μέχρι το 2019, με καλύτερους όρους για τις ΠΑΕ, το μερίδιο των οποίων έτσι ή, αλλοιώς γινόταν μεγαλύτερο αφού οι ομάδες από 18 γίνονται 16.
Η Ξάνθη τελικά συμφώνησε και θα υπογράψει σήμερα Τρίτη, ενώ ερωτηματικό παραμένει μόνον ο ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός, που ούτε καν τον εκπρόσωπό του έστειλε στο Δ.Σ. της σούπερ ληγκ, όπου έπεσαν οι υπογραφές της επέκτασης της σύμβασης με τη Νova, προβλέπεται να διαχειριστεί μόνος του τα τηλεοπτικά του δικαιώματα από το 2017. Ποιο, όμως, θα είναι το οικονομικό σκηνικό μετά από δύο χρόνια;
Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού και όσοι ενοχλούνται με την παρουσία του Αλαφούζου λένε τα δικά τους. Για παράδειγμα, αναρωτιούνται αν ο Αλαφούζος θα βρίσκεται στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2017. Σε ποια αγωνιστική κατάσταση θα βρει τον Παναθηναϊκό το 2017, όταν αναμένεται αν έχει δυναμώσει ο ΠΑΟΚ και να παίζει ρόλο πρωταγωνιστικό η ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός, δηλαδή, ποιες οικονομικές απαιτήσεις μπορεί να έχει από την Nova ή, άλλο κανάλι στην περίπτωση που είναι η 4η ή, 5η ομάδα του πρωταθλήματος.
Οι «αιχμές» σε βάρος του Παναθηναϊκού προχωρούν περισσότερο. Εκτός Ευρώπης θα μείνει ο Παναθηναϊκός αν έρθει τέταρτος στα play-off και η Ξάνθη πάρει το κύπελλο.
Ύστερα είναι και το άλλο. Αν ο Παναθηναϊκός το 2017 διαφοροποιήσει τη στάση του έναντι της Nova και θέλει να συμμετάσχει στο πακέτο, δεν είναι σίγουρο ότι θα συμφωνήσει το συνδρομητικό κανάλι. Όπως να δεχθεί να εντάξει στο πακέτο τον Παναθηναϊκό αλλά με οικονομικούς όρους όχι συμφέροντες για την ΠΑΕ, όχι τόσο ευνοϊκούς όπως σήμερα.

ΔΥΣΚΟΛΑ θα αλλάξουν τα δεδομένα για την εγκληματική οργάνωση, γράφει ο apodytiriakias.gr
Κατέθεσε «νέα στοιχεία» ένας από τους υπόδικους της εγκληματικής οργάνωσης, πράγματα που δεν τα ήξερε ο ανακριτής, με συνέπεια να επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο η θέση κάποιων, ονόματα δεν λέμε. «Αυτοβούλως», παρουσιάστηκε ο κατηγορούμενος και ξέρασε πράμα, με σκοπό βέβαια να πέσει ο ίδιος στα μαλακά.
Δεν είναι σίγουρο. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Είναι μια πάγια διεθνής τακτική να αντιμετωπίζεται με επιείκεια ο μπλεγμένος αν φωτίσει τη Δικαιοσύνη, αν την βοηθήσει. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι σίγουρο, για τη συγκεκριμένη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο πρωτάθλημα, ότι τα «νέα στοιχεία» θα κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή συγκεκριμένων κατηγορούμενων, από τους 93 συνολικά.
Το έργο έχει παρατραβήξει. Δεν είναι κορόιδα οι δικαστές. «Νέα στοιχεία» σημαίνει ότι η υπόθεση τραβάει κι άλλο. Ότι οδηγείται σε καθυστέρηση. Ότι εμπλέκεται. Άρα, μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα «νέα στοιχεία», από άτομο που είναι σε θέση να ξέρει πολλά, θα προκαλέσουν ανατροπές στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: