Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ, ο Ολυμπιακός του Περέιρα!!

Μίτσελ ή Περέιρα; Τι έκανε ο Ολυμπιακός με τον Ισπανό και τι με τον Πορτογάλο; Το gazzetta.gr παρουσιάζει την πορεία των δύο τεχνικών με αριθμούς. Ψηφίστε!
Απομένει μόλις μία αγωνιστική για να ολοκληρωθεί η χρονιά, ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής για 42η φορά στην ιστορία του και το gazzetta.gr συγκρίνει τους δύο προπονητές που είχε φέτος.
Η χρονιά ξεκίνησε με το Μίτσελ και ολοκληρώνεται με τον Βίτορ Περέιρα. Στις 6 Ιανουαρίου η ερυθρόλευκη ΠΑΕ έβγαλε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσε τον κόσμο για τη λύση της συνεργασίας τν δύο πλευρών.
Πάμε να δούμε όμως, τι έκανε ο Ολυμπιακός του Μίτσελ και τι ο Ολυμπιακός του Περέιρα - με το δεύτερο βέβαια να κρίνεται πιο αυστηρά από φέτος μιας και εκείνος θα έχει την ευθύνη για το «χτίσιμο» της νέας ομάδας.
Μίτσελ
Πρωτάθλημα: Η χρονιά ξεκίνησε για τον Ολυμπιακός
Με νίκη επί της Νίκη Βόλου, ενώ στο Αγρίνιο τη μόλις δεύτερη αγωνιστική ο Ολυμπιακός γκέλαρε στο Αγρίνιο (1-1). Επέστρεψε στις νίκες επί του ΟΦΗ με 3-0 και πραγματοποίησε ονειρική εμφάνιση απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία και νίκησε με 3-3.
Η πρώτη ήττα της σεζόν ήρθε στο Περιστέρι, όπου ο Καραμάνος «πλήγωσε» την ομάδα που τον έκανε δικό της. Ακολούθησε κι η ήττα από τη Μαλμε στη Σουηδία με 2-0.
Οι νίκες επί Γιουβέντους και Παναθηναϊκού ανεβάζουν την ψυχολογία στην ομάδα, αλλά στη συνέχεια έρχονται οι ισοπαλίες με Πανιώνιο (1-1) και Αστέρα Τρίπολης (0-0).
Με ενδιάμεση τη νίκη επί του Πανθρακικού με 5-1 έχουν υπάρξει οι ήττες από Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης εκτός έδρας.
Η ήττα από ΠΑΟΚ στο Φάληρο και η ισοπαλία επί του ΠΑΣ έχουν δημιουργήσει σύννεφα πάνω από το Μίτσελ και στις 4/1 στη νίκη με 2-1 επί του Πλατανιά έκατσε για τελευταία φορά στον ερυθρόλευκο πάγκο.
Ετσι ο Μίτσελ αφήνει τον Ολυμπιακό με:
11 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες για το πρωτάθλημα. Στο Champions League μέτρησε η ομάδα 3 νίκες στο «Καραϊσκάκης» και άλλες τρεις ήττες μακριά από το σπίτι τους.
Στο Κύπελλο είχε μία νίκη με Παναχαϊκή και μία ισοπαλία με Πανιώνιο.
Συνολικά σε 16 ματς πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός με Μίτσελ πέτυχε 37 γκολ και δέχτηκε 12 γκολ.
Περέιρα
Στο ματς με τον Φωστήρα κάθεται στον πάγκο ο Νικοπολίδης και ο Περέιρα πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη με τον Ολυμπιακό στο πρώτο του κιόλας ματς στην Ξάνθη για την 11 εξ αναβολής αγωνιστική. Με εκείνον, η ομάδα μετρά 8 σερί νίκες (6 πρωτάθλημα, 2 Κύπελλο). Η ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη στην Τούμπα βάζει φρένο στην ομάδα, ενώ ακολουθεί κι η ισοπαλία με την ΑΕΚ εντός έδρας.
Ερχεται η νίκη με τον Εργοτέλη και στη συνέχεια οι ήττες από Ντνίπρο και Παναθηναϊκό.Τελικά, η ομάδα δεν καταφέρνει να περάσει στην επόμενη φάση του Europa League, ενώ στη συνέχεια βρήκε αντίδοτο, αφού απέκλεισε την ΑΕΚ για το Κύπελλο. Η δεύτερη ήττα για τον Πορτογάλο στη Super League ήταν αυτή από τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Ετσι, μέχρι στιγμής (απομένει το ματς με Πλατανιά και αυτό με Ξάνθη για τον τελικό Κυπέλλου), ο Ολυμπιακός του Περέιρα έχει 13 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες για το πρωτάθλημα.
Τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες για το Κύπελλο και μία ήττα / μία ισοπαλία για το Europa League.
Όσον αφορά στην επίθεση, οι πρωταθλητές σημείωσαν 41 γκολ και δέχτηκαν 10 στην πορεία τους για την κορυφή στη Super League.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: