Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Μη, βρε Σπανούλη...!!

Ο μεγάλος αρχηγός πανηγύρισε με τον δικό του τρόπο. Τώρα αν κάποιοι το εξέλαβαν ως πρόκληση αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου. Nίκησε ο καλύτερος. Έπειτα από καιρό ήταν τόσο εμφανής η διαφορά. Ο Ολυμπιακός από την αρχή έως το τέλος έκανε το παιχνίδι του και κυριάρχησε στο ΟΑΚΑ. Ηγέτης του ο Σπανούλης. Πρώτη φορά τον είδαμε τόσο ψύχραιμο στην πιο αφιλόξενη για αυτόν έδρα. Σοβαρός, μετρημένος, χωρίς υπερβολές στις προσπάθειές του. Στο τέλος το τρίποντο που έβαλε και τελείωσε οριστικά το ματς του έβγαλε την πίεση τόσων παιχνιδιών. Γίνονται αυτά στα γήπεδα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το καταλαβουν όλοι σε όποια ομάδα κι αν ανήκουν.

Ο μεγάλος αρχηγός πανηγύρισε με τον δικό του τρόπο. Τώρα αν κάποιοι το εξέλαβαν ως πρόκληση αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Το έχουμε δει όμως και σε ξένα γήπεδα κι από άλλους αθλητές. Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ πρέπει να το δούμε από την αγωνιστική του πλευρά. Οι «ερυθρόλευκοι» με φόρα από την πρόκριση στο φάιναλ φορ έπαιξαν στο ίδιο στυλ. Καλή άμυνα και σωστές επιθέσεις με ηρεμία στην επίθεση. Εκλεισε τη ρακέτα του στο μεγαλύτερο διάστημα κι άφησε τον Παναθηναϊκό να δοκιμάζει την τύχη του με σουτ από το τρίποντο.


Η διαφορά έφτασε νωρίς στους δέκα πόντους και οι Πειραιώτες κατάφεραν να τη διατηρήσουν. Ηταν η πρώτη φορά που αντέδρασαν σωστά στην πίεση της έδρας. Από την άλλη είδαμε τον ΠΑΟ να μην έχει αντίδοτο. Η απουσία του Γκιστ του στέρησε ύψος, ριμπάουντ και πόντους. Πάνω από όλα να κλείσει τους διαδρόμους στον Σπανούλη. Για την ώρα βλέπουμε διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού. Το αβαντάζ έδρας είναι στον Πειραιά, όπως και οι προβλέψεις για τον φετινό τίτλο. Αυτά με βάση τα όσα δείχνουν τώρα οι δυο ομάδες.

Η τωρινή κατάστασή τους βγάζει τους «κόκκινους» πολύ καλύτερους. Εχουν τον Σπανούλη σε εξαιρετική κατάσταση και αν συνεχίσουν έτσι, τότε έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την πρωτιά στη φετινή Α1. Μέχρι βέβαια να έρθει η ώρα για τους τελικούς προέχει το φάιναλ φορ της Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός πάει με φόρα και φούρια από τις μεγάλες του νίκες τον τελευταίο μήνα και σίγουρα έχει τύχη. Πάντως θα πρέπει να πω ότι με τέτοιον Σπανούλη δεν φοβάμαι τίποτα...
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: