Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Εγκλωβισμένος στην Ινδονησία!!

Ο Κύπριος διεθνής φορ Αλέκος Αλέκου μιλάει στο gazzetta.gr για την ποδοσφαιρική του περιπέτεια στην Ινδονησία, την κόντρα κυβέρνησης-ομοσπονδίας, αλλά και τις εκδηλώσεις λατρείας των ποδοσφαιρόφιλων της ασιατικής χώρας.  
Ο Αλέκος Αλέκου στα 31 του έχει πραγματοποιήσει μία καριέρα που θα ζήλευε κάθε συνάδελφος του, έχοντας ταξιδέψει σε απίθανα σημεία του πλανήτη.
Φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή και της Εθνικής Κύπρου, ενώ ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις που του παρουσιάστηκαν παίζοντας ποδόσφαιρο σε Ουγγαρία (Σόπρο), Φινλανδία (Τζαζ Πόρι) και εσχάτως Ινδονησία (Μπαρίτο Πουτέρα).
Ο έμπειρος άσος ωστόσο στάθηκε άτυχος, καθώς στην ασιατική χώρα εδώ και τρεις εβδομάδες έχει ανασταλεί το πρωτάθλημα. Μάλιστα υπάρχει κίνδυνος οριστικού λουκέτου λόγω της κόντρας ανάμεσα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ινδονησίας και την κυβέρνηση!
Ο μέχρι πρότινος παίκτης των Χανίων εξηγεί στο gazzetta.gr τι έχει συμβεί.

«Το Σάββατο ελήφθη η απόφαση να σταματήσει το πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή όλα είναι στον αέρα.
Δεν έχει λυθεί το πρόβλημα, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Τρεις εβδομάδες δεν έχουν διεξαχθεί αγώνες λόγω της διαμάχης ανάμεσα στην ομοσπονδία και την κυβέρνηση. Ελπίζω πως θα τα βρουν.
Είμαι πολύ άτυχος, μεγάλη γκαντεμιά με αυτό που έγινε. Ήρθα σε μία χώρα που αγαπάει το ποδόσφαιρο να παίξω και έχει συμβεί όλο αυτό το σκηνικό.
Αν δεν αλλάξει κάτι, θα πρέπει να αποχωρήσουν όλοι οι ξένοι και το πρωτάθλημα να γίνει ερασιτεχνικό.
Είναι μία διαμάχη που υπήρχε και πριν από 3-4 χρόνια».

Ο Αλέκου εκμεταλλευόμενος την διακοπή του πρωταθλήματος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα την αχανή ασιατική χώρα, της οποίας οι πολίτες λατρεύουν κυριολεκτικά το ποδόσφαιρο.
«Η χώρα είναι πολύ όμορφη με ωραία κουλτούρα. Βέβαια δεν υπάρχει καμία σχέση με την Ευρώπη. Ο κόσμος αγαπάει το ποδόσφαιρο. Όπως εμείς βλέπουμε αγώνες της Premier League ή της Primera Division εκείνοι λατρεύουν το πρωτάθλημα Ινδονησίας.
Είμαστε κάτι σαν σταρ εδώ. Μας γνωρίζουν όλοι. Όπου και αν σταθούν σε πλησιάζουν για να σε αγκαλιάσουν και ζητούν φωτογραφίες. Τεράστια προβολή!
Τα γήπεδα είναι γεμάτα σε κάθε παιχνίδι. Στα φιλικά έχει 15.000 κόσμο, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες θεατές ακόμη και στις προπονήσεις. 
Θεωρώ πως πρόκειται για μία ωραία εμπειρία. Είναι εκπληκτικό να βλέπεις γεμάτα στάδια και τον κόσμο να μην βρίζει αλλά να τραγουδά ασταμάτητα. Είναι πολύ εκδηλωτικοί».

Ο πρώην παίκτης της Τζαζ Πόρι κάνει λόγο για ένα πρωτάθλημα που διακρίνεται για τον γρήγορο ρυθμό του αλλά και τα σκληρά μαρκαρίσματα.
«Παίζουν γρήγορα και είναι πολύ δυνατοί σε σημείο να γίνονται 'βρώμικα' μαρκαρίσματα. Εδώ και λίγο καιρό έχουν δικαίωμα συμμετοχής τρεις ξένοι σε κάθε ομάδα.
Θεωρώ πως υπάρχει ποιότητα στο πρωτάθλημα. Από αυτά που πρόλαβα να δω, η μπάλα πηγαίνει πάνω-κάτω. Από την άμυνα στην επίθεση. Υπάρχουν καλοί παίκτες».

Όπως τονίζει ο Αλέκου στο gazzetta.gr, η προοπτική της Ασίας τον απασχολούσε για αρκετά καιρό.
«Ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου στην Ασία. Όχι συγκεκριμένα στην Ινδονησία αλλά ήταν καλή πρόταση. Όπως είπα στάθηκα άτυχος με αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν. Στα Χανιά το πρόβλημα ήταν κυρίως γηπεδικό. Ήταν τραγικές οι συνθήκες στην προπόνηση».
Ο Κύπριος διεθνής μόνο καλά λόγια είχε να πει για το πέρασμα από την Φινλανδία και την Τζάζ Πόρι, όπου πέτυχε 14 γκολ σε 20 συμμετοχές.
«Στη Φινλανδία οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές τόσο σε ότι αφορά τα γήπεδα, όσο και στην οργάνωση. Βρίσκει αυτό που περιμένει ένας ποδοσφαιριστής. Ακόμη και στο οικονομικό αυτό που συμφωνείς το παίρνεις. Οι εμφανίσεις μου στην Τζαζ Πόρι με βοήθησαν ώστε να έρθω στην Ινδονησία καθώς στα Χανιά δεν έπαιξα πολύ».

Όσο για την επόμενη μέρα στην Ινδονησία;
«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει πριν λάβω οποιαδήποτε απόφαση. Θέλω να ελπίζω να πάνε όλα καλά. Στη συνέχεια θα ψάξω ομάδα με τον μάνατζερ μου Στέλιο Βραδέλη, ο οποίος με βοήθησε πολύ. Θα επεξεργαστώ όλες τις προτάσεις και θα επιλέξω την καλύτερη.
Σίγουρα είναι περίεργο αυτό που συμβαίνει ειδικά για τους ξένους που από την μία μέρα στην άλλη βρίσκονται ξεκρέμαστοι στα αζήτητα. Είναι μεγάλο μπέρδεμα».




*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: