Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Στο Μαξίμου ο Κοντονής, “όχι” στο grexit από Τσίπρα...!!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gazzetta, o Πρωθυπουργός ζήτησε να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Τα είπαν στο Μαξίμου Κοντονής και Κουίκ, ο οποίος αποχώρησε χαμογελαστός και σίγουρος ότι θα βρεθεί η λύση...
Οπως φαινόταν από την αρχή αυτής της υπόθεσης στο τέλος το θέμα του νέου αθλητικού νομοσχεδίου και η καυτή πατάτα του grexit θα έφτανε μέχρι τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ο τελευταίος δέχτηκε πριν λίγα λεπτά τον Υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή ο οποίος του έδωσε όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και των διαπραγματεύσεων με την UEFA.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gazzetta η απόφαση του Πρωθυπουργού ήταν “όχι” στο grexit “ναι” στο νομοσχέδιο με όποιες αλλαγές είναι απαραίτητες. Μάλιστα στο Μαξίμου βρέθηκε και ο Υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ ο οποίος τα είπε για λίγα λεπτά με τον κύριο Κοντονή και του εξέφρασε την στήριξη των ΑΝΕΛ σε όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου πλην των δύο επίμαχων (15 και 1) που μπορεί να οδηγήσουν σε grexit.

Ο κύριος Κουίκ έφυγε από το Μαξίμου χαμογελαστός και αισιόδοξος ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί αύριο στην Βουλή από το σύνολο των βουλευτών της κυβέρνησης διότι θα έχει εκείνες τις τροποποιήσεις που ζητούσε ο γενικός γραμματέας της UEFA κύριος Τζιάνι Ινφαντίνο με την επιστολή που είχε στείλει στις 2 Μαίου. Σε αυτή την περίπτωση οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν στο σύνολό του το νομοσχέδιο και ασφαλώς θα έχουμε αποφύγει οριστικά το grexit.

Συνεπώς κι' αν δεν προκύψει κάποια άλλη απρόοπτη εξέλιξη τις επόμενες ώρες, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής θα αλλάξει τα δύο επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου βάση των όσων του είπε ο Πρωθυπουργός και του έχουν ζητήσει η UEFA και η FIFA, το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί αύριο από την Βουλή των Ελλήνων και το θρίλερ των δύο τελευταίων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί, χωρίς άλλες συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με την υποσημείωση πάντα, ότι απομένουν ακόμη ορισμένες ώρες και με βάση τις ανατροπές που είχε αυτή η υπόθεση, ας περιμένουμε και το τυπικό οριστικό φινάλε της. Αν και από την στιγμή που ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να αποφευχθεί το grexit δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Και στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα έπαιξε καταλυτικό ρόλο η στάση των ΑΝΕΛ οι οποίοι πίεσαν προς την κατεύθυνση του μη grexit...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: