Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Θα τα καταφέρουν και σε τρίτο τελικό;

Στη μοναδική επίδοση να χριστούν σκόρερ σε τρεις τελικούς του Champions League μπορούν να φτάσουν ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αν πάρουν μέρος στον τελικό της 6ης Ιουνίου στο Βερολίνο.

Θα τα καταφέρουν και σε τρίτο τελικό;
Σ' ένα ακόμα ρεκόρ είναι πολύ πιθανό να φτάσουν φέτος στο Champions League ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Αν η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο ραντεβού της 6ης Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν οι μοναδικοί παίκτες στην ιστορία του Champions League που θα έχουν σκοράρει σε τρεις τελικούς.

Εκτός από αυτούς τους σπουδαίους σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, άλλοι δύο ποδοσφαιριστές έχουν καταφέρει να σημειώσουν κάποιο τέρμα σε δύο διαφορετικούς τελικούς και μάλιστα με τη φανέλα των δύο μεγάλων του ισπανικού ποδοσφαίρου: ο Ραούλ με τους «μερένχες» το 2000 και το 2002 και ο Σαμουέλ Ετό με τους Καταλανούς το 2006 και το 2009.

Συνολικά 17 είναι οι ποδοσφαιριστές στην ιστορία των τελικών είτε του Κυπέλλου Πρωταθλητριών είτε του Champions League που έχουν καταφέρει να χριστούν σκόρερ σε τουλάχιστον δύο τελικούς. Ωστόσο, ξεχωρίζουν δύο εμβληματικές μορφές του ποδοσφαίρου της δεκαετίας του 50’ και του 60’ο Αλφρέντο ντι Στέφανο και ο Φέρεντς Πούσκας, οι οποίοι κατέχουν το ρεκόρ σκοραρίσματος με 7 γκολ έκαστος με τη φανέλα της Ρεάλ, όταν οι Μαδριλένοι μεσουρανούσαν στα πρώτα χρόνια του θεσμού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: