Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

«Να εξασφαλίσει από τώρα την άνοδο ο Ηρακλής»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Κώστας Κιάσσος και μίλησε μεταξύ άλλων για τα πλέι – οφ της Φούτμπολ Λιγκ, την ομάδα των «κυανολεύκων» και για το παιχνίδι με την Παναχαϊκή.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τα χρόνια που βρίσκεται στο ποδόσφαιρο:
«Έχω φτάσει τα 23 χρόνια στο ποδόσφαιρο με 570-580 συμμετοχές. Ξεκινώντας το ποδόσφαιρο δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα ήμουν τόσα χρόνια».
Για την καριέρα του στην Αγγλία:
«Έπαιζα στην Αγγλία σε μια ομάδα που βρίσκεται στην κατά σειρά στην πέμπτη επαγγελματική κατηγορία. Είχα την ατυχία να φύγει ο μάνατζερ που με επέλεξε και με τον καινούριο μάνατζερ άλλαξαν και πολλά πράγματα. Ήμουν στην επιλογή των ποδοσφαιριστών που επέλεξε ο προπονητής να μην είναι στην ομάδα. Εγώ θέλω να συνεχίσω στην Αγγλία, υπάρχουν κάποιες επαφές και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».
Για τα συμβόλαια στην Αγγλία:
«Στις 22 ομάδες στη κατηγορία, όλες οι ομάδες πληρώνουν και υπάρχει μια πυραμίδα στα ποσά που δίνουν. Οι ομάδες στην πρώτη οκτάδα δίνουν χρήματα που δίνουν οι ομάδες στη Σούπερ Λίγκα».
Για τα πλέι – οφ της Φούτμπολ Λιγκ:
«Πάντα υπάρχει ανταγωνισμός και μεγάλο ενδιαφέρον αλλά φέτος υπάρχει μεγάλη ψαλίδα και ο Ηρακλής με την ΑΕΚ έχουν ξεχωρίσει. Έχουν διάρκεια, έχουν τα καλύτερα ρόστερ και δίκαια βρίσκονται στη θέση που βρίσκονται. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν οι κάτω ομάδες τις πάνω και έχει μεγαλώσει η ψαλίδα. Πιστεύω πως Ηρακλής και ΑΕΚ έχουν 70% πιθανότητες να ανέβουν και αν ο Ηρακλής κερδίσει και πάλι είναι με το ένα πόδι στη πρώτη εθνική. Μετά θα θέλει άλλους 2-3 βαθμούς για να είναι σίγουρος. Ο Ηρακλής έχει παίξει με την ΑΕΚ και λογικά η ΑΕΚ θα πάρει όλα τα παιχνίδια στην έδρα της. Είναι πάρα πολύ δύσκολο κάποια ομάδα να κάνει κάτι. Αν η Λάρισα είχε κερδίσει τον Απόλλωνα στην έδρα της ίσως να μιλούσαμε για διαφορετικά πράγματα. Υπάρχει η δυνατότητα οι δύο πρώτες ομάδες να «τελειώσουν» την άνοδο στις επόμενες δυο αγωνιστικές».
Για το αν θα έρθει στο Ηρακλής – Παναχαϊκή:
«Είναι στο μυαλό μου να έρθω και να δω το παιχνίδι. Εγώ στον Ηρακλή έμεινα έναν χρόνο ενώ έπαιξα και στην Παναχαϊκή σε μια δύσκολη χρονιά. Από όποια ομάδα περνάω δένομαι συναισθηματικά. Χαίρομαι που μαθαίνω πως το γήπεδο θα έχει 20.000 κόσμο. Είναι ωραίο να βλέπεις τον Ηρακλή να επιστρέφει στη θέση του και είναι όμορφο να βλέπεις τον κόσμο».
Για την οικογένεια του Ηρακλή:
«Είναι πάρα πολύ απαιτητική η οικογένεια του Ηρακλή. Κυνηγούσαμε την Ευρώπη όμως ήταν σαν να κάνουμε πρωταθλητισμό. Ποδόσφαιρο χωρίς πίεση και στόχους δεν υπάρχει».
Για το ποδόσφαιρο που παίζει ο Ηρακλής:
«Ο Ηρακλής έχει ένα τρομερό στοιχείο και σε όλα του τα παιχνίδια είναι φρέσκος. Βγάζει κάτι καινούριο σε κάθε παιχνίδι και έχει διάρκεια. Ο προπονητής δουλεύει πολύ καλά, θέλει να κάνει καριέρα και έχει βλέψεις. Υπάρχει ένας τεχνικός διευθυντής που ξέρει τι κάνει και όλα συνδυάστηκαν τέλεια. Μαζί με τις κινήσεις που έγιναν, νομίζω υπάρχει το τέλειο αποτέλεσμα».
Για το αν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα:
«Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά άσχημα πράγματα που στο εξωτερικό δεν υπάρχουν. Θέλω πολύ να παίξω ξανά στην Αγγλία την επόμενη σεζόν και αν το καταφέρω θα το κάνω».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: