Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Κένιον Μάρτιν για αντί-Γκιστ!!


Την περίπτωση του Κένιον Μάρτιν, παίκτη με σπουδαία καριέρα στο NBA, αλλά ηλικίας 37 ετών, εξετάζει πολύ σοβαρά ο Παναθηναϊκός για να καλύψει το κενό του Τζέιμς Γκιστ.

Κένιον Μάρτιν για αντί-Γκιστ!

Πρόκειται για τον 37χρονο Κένιον Μάρτιν, ο οποίος έχει κάνει σπουδαία καριέρα σε Νετς και Νάγκετς κατά κύριο λόγο, ενώ την περασμένη σεζόν ήταν συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο για 11 ματς στους Μπακς.

Ο Μάρτιν έχει ύψος 2,06 μ και αγωνίζεται ως πάουερ-φόργουορντ, ενώ ήταν επιλογή νούμερο 1 στα ντραφτ του 2000 για λογαριασμό των Νιου Τζέρσεϊ Νετς με τους οποίους έπαιξε στους τελικούς του ΝΒΑ τόσο το 2002 όσο και το 2003, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το... δαχτυλίδι του πρωταθλητή εξαιτίας των Λος Άντζελες Λέικερς και των Σαν Αντόνιο Σπερς αντίστοιχα.

Πρόκειται για έναν πολύ δυναμικό και σκληροτράχηλο παίκτη, ιδιαίτερα εκρηκτικό κοντά στο καλάθι και με χαρακτήρα που συχνά τον είχε οδηγήσει σε… μπελάδες.

Εκτός από Νετς (2000-2004) και Νάγκετς (2004-2011), πέρασε ακόμη από Κλίπερς τη σεζόν 2011-12 και Νικς (2013 και 2014), ενώ στο λοκ άουτ του 2011 «πετάχτηκε» μέχρι την Κίνα για να παίξει εκεί.

Τελευταίος σταθμός του στο NBA ήταν οι Μπακς όπου αντάμωσε με τον παλαιό του συμπαίκτη και νυν προπονητή των «Ελαφιών», Τζέισον Κιντ. Στο Μιλγουόκι έπαιξε σε 11 παιχνίδια (υπέγραψε δύο δεκαήμερα συμβόλαια) έχοντας μέσο όρο 1,8 πόντους και 1,7 ριμπάουντ σε 9 λεπτά συμμετοχής, νούμερα πολύ μακριά σε σχέση με τα εντυπωσιακά στατιστικά που είχε την πρώτη δεκαετία της καριέρας του.

Αυτό που προκύπτει από το περιβάλλον των «πρασίνων» είναι πως η περίπτωσή του εξετάζεται πολύ σοβαρά και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: