Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Από τον Οφερμαρς στον Ντεπάι!! (vids)

O Ντεπάι έγραψε ιστορία και η μεταγραφή του έσπασε κάθε ρεκόρ στην Ολλανδία! Οταν οι Οφερμαρς, Φαν Πέρσι ήταν στην κορυφή της σχετικής λίστας. 
Η επιθυμία του Λουίς Φαν Χάαλ έγινε πραγματικότητα και ο Μέμφις Ντεπάι από την επόμενη σεζόν θα παίζει στη Γιουνάιτεντ. Ρεκόρ μεταγραφής στην Ολλανδία, αφού η PSV θα εισπράξει περισσότερα από 30 εκατ. λίρες. Ο 21χρονος εξτρέμ με 21 γκολ σε 28 συμμετοχές έκανε τη διαφορά στην χώρα του και η Γιουνάιντ νίκησε τη Λίβερπουλ στη μάχη της απόκτησής του! Σας θυμίζουμε τις πέντε πιο ακριβές μεταγραφές Ολλανδών ποδοσφαιριστών.  

Μαρκ Οφερμαρς (Από Αρσεναλ σε Μπαρτσελόνα 25 εκατ.λίρες)
Τι και αν πέρασαν 15 χρόνια η μεταγραφή του Μαρκ Οφερμαρς στη Μπαρτσελόνα παραμένει μια από τις πιο ακριβές Ολλανδών. Μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις του Λουίς Φαν Χάαλ κατά τη διάρκεια της προπονητικής του σταδιοδρομίας. Οι δυο τους συναντήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά στη Βαρκελώνη, ωστόσο ο Οφερμαρς δεν κατάφερε ποτέ να δικαιώσει τις προσδοκίες, ενώ μετά από μια τετραετία έφυγε χωρίς τίτλο.



Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Από Αρσεναλ σε Γιουνάιτεντ 24 εκατ. λίρες)
Το 2012 η Γιουνάιτεντ με μια τεράστια πρόταση κατάφερε να πείσει τον Φαν Πέρσι, ο οποίος και προερχόταν από μαγική σεζόν στην Αρσεναλ. Ο Ολλανδός απάντησε αμέσως στην ελκυστική πρόταση της Μάντσεστερ, θεωρήθηκε προδότης στα μάτια των Λονδρέζων. Ο ίδιος δεν πτοήθηκε και οδήγησε με το... καλημέρα τη νέα του ομάδα στο πρωτάθλημα!



 
Αριεν Ρόμπεν (Από Ρεάλ σε Μπάγερν 22 εκατ. λίρες)
Μπορεί στη Ρεάλ να μη βρήκε την τύχη που ονειρευόταν, ωστόσο από το 2009 κατάφερε στη Μπάγερν να γίνει ο ηγέτης της! Τρία πρωταθλήματα, ισάριθμα κύπελλα, ένα Ευρωπαϊκό, δυο τελικοί και ΄73 γκολ! Μάλλον... πετυχημένη η μεταγραφή για τους Βαυαρούς! Η μεταγραφή του στη Μπάγερν ήταν η 3η ακριβότερη, η μετακίνησή του από την Τσέλσι στη Ρεάλ κόστισε 21 εκατ. λίρες!



Ρουντ Φαν Νιστελρόι (Από PSV σε Γιουνάιτεντ 19 εκατ.)
Μεταγραφή ρεκόρ για την εποχή στην Ολλανδία, με τη Γιουνάιτεντ να δαπανά 19 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσει. Οι ανησυχίες πολλές για την κατάσταση της υγείας του, αφού ένα χρόνο πριν η μεταγραφή είχε... ακυρωθεί μετά τη ρήξη πρόσθιου χιαστόύ συνδέσμων στο γόνατο. Ο Ολλανδός πέρασε τα ιατρικά και έκανε τα πάντα! Πέτυχε 95 γκολ και πήρε ένα νταμπλ, ένα κύπελλο και ένα Λιγκ Καπ. Ωστόσο, οι κακές του σχέσεις με τον Σερ Αλεξ τον έστειλαν στη Ρεάλ.



Γουέσλι Σνάιντερ (Από Αγιαξ σε Ρεάλ 18.3 εκατ. λίρες)
Η συμφωνία έγινε σε μια εποχή που η Ρεαάλ ήθελε να αλλάξει όλη την ομάδα και να δημιουργήσει ένα σύνολο ικανό να φέρει ξανά τη Βασίλισσα ξανά στην κορυφή. Ωστόσο, ο Ολλανδος δεν εγκλιματίστηκε ποτέ. Εμεινε μια διετία και το 2009 πήγε στην Ιντερ. Εκει κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να κατακτήσει το τρεμπλ!



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: