Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Κούγιας: «Yποβιβάστηκε ο Ηρακλής για να σωθεί ο Αστέρας Τρίπολης»

Την κατάθεση του Αλέξη Κούγια στον ειδικό ανακριτή, Γιώργο Ανδρεάδη, είδε το «φως» της δημοσιότητας το μεσημέρι της Δευτέρας (04/05).

Συγκεκριμένα την κατάθεση του έγκριτου ποινικολόγου έφερε στο «φως» της διασημότητας η αθλητική ιστοσελίδα, κατά την οποία βγάζει «λάδι» στον Μαρινάκη, σχετικά με την εμπλοκή τους στην «εγκληματική οργάνωση», ενώ σε απόσπασμά του αναφέρεται στον υποβιβασμό του Ηρακλή και την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης στην μεγάλη κατηγορία.

Χωρίς άλλα σχόλια, πάμε τώρα να δούμε τα σημαντικότερα σημεία της κατάθεσης του Αλέξη Κούγια στις 31/03/2015 και ώρα 14:36 ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη.

Ο υποβιβασμός του Ηρακλή και η σωτηρία του Αστέρα
…«Η παντοδυναμία και το ότι γίνεται παράνομη χρήση του αυτοδιοίκητου με σκόπιμη παρερμηνεία του πειθαρχικού δικαίου της ΕΠΟ φαίνεται στην περίπτωση του υποβιβασμού του Ηρακλή στην αγωνιστική περίοδο 2010-2011 χάρις στην οποία γλίτωσε τον υποβιβασμό στη β’ κατηγορία ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος είχε υποβιβαστεί βαθμολογικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η επιτροπή ιδιότητας μεταγραφών, Πρόεδρος της οποίας ήταν ο Κουρίδης, φέρεται να διαπίστωσε μετά από καταγγελία την ύπαρξη πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων σε μεγάλο αριθμό ομάδων μεταξύ των οποίων ο Ηρακλής και η Βέροια. Μολονότι ο πειθαρχικός κώδικας προέβλεπε την επιβολή προστίμου για τις παραβάσεις αυτές, η ΕΙΜ με σύλληψη του Κουρίδη αλλά και αποδοχή όλης της ηγετικής ομάδας αλλά και των πειθαρχικών δικαστικών της ΕΠΟ «βάφτισε» την πλαστογραφία δυσφήμηση του αθλήματος και οι ομάδες παραπέμφθηκαν με το άρθρο 26, που προέβλεπε τον υποβιβασμό της εμπλεκόμενης ομάδας»…
 *Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: