Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Αγχώθηκε, αλλά… χαμογέλασε ο Περέιρα!!


Αγχώθηκε, αλλά… χαμογέλασε ο Περέιρα

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League πήρε η Φενέρμπαχτσε και ενώ ήταν στο κόλπο μέχρι το τέλος ο Άγιαξ. Πέρασε και η Μαρσέιγ του Μίτσελ, πρώτη η Λίβερπουλ. Ασταμάτητη η Νάπολι.

Έπαιξε με τη… φλόγα, αλλά δεν κάηκε η Φενέρμπαχτσε του Βίτορ Περέρειρα, καθώς το 1-1 με τη Σέλτικ στην Τουρκία ήταν αρκετό για να της δώσει το εισιτήριο (ως δεύτερη) για τους «32» του Europa League.

Τον βαθμό που χρειαζόταν για να πάρει την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο, πήρε η Λίβερπουλ στο εκτός έδρας ματς με τη Σιόν (0-0), ενώ βολεύτηκαν επίσης και οι Ελβετοί, που πέρασαν… αγκαζέ στην επόμενη φάση με τους «κόκκινους».

Νάπολι, η απόλυτη. Η ιταλική ομάδα νίκησε και στο εντός έδρας ματς με τη Λέγκια Βαρσοβίας (5-2) και ολοκλήρωσε με έξι στα έξι τις υποχρεώσεις στην πρώτη φάση.


Αναλυτικά



1ος Ομιλος

Φενέρμπαχτσε-Σέλτικ 1-1
(39’ Μάρκοβιτς, 75’ Κόμονς)

Άγιαξ-Μόλντε 1-1
(14’ Φαν Ντε Μπέεκ, 29’ Σινχ)

Έστω και με τα ζόρια, η ακριβή Φενέρμπαχτσε του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Βίτορ Πέρέιρα, έκανε αυτό που έμοιαζε με υποχρέωση. Εξασφάλισε θέση για τους «32» του Europa League, αν και δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στη Σέλτικ, βάζοντας γερές βάσεις για την πρόκριση της από το πρώτο ημίχρονο, όταν και σκόραρε ο Μάρκοβιτς. Το τέρμα των φιλοξενούμενων στο 75’ με τον Κόμονς την άγχωσε, αλλά ουσιαστικά ποτέ δεν βρέθηκε φάτσα με τον αποκλεισμό, καθώς και να νικούσε ο Άγιαξ που ήρθε 1-1 με την πρωτοπόρο, Μόλντε, είχε μειονέκτημα, λόγω της ήττας του «Αίαντα» στην Τουτρκία.

Βαθμολογία

inner

2ος Ομιλος

Μπορντό-Ρούμπιν 2-2
(58’ Λαμπορντέ, 63’ Ρολάν-31’ Κανουνίκοφ, 76’ Ουστίνοφ)



Σιόν-Λίβερπουλ 0-0


Και οι δύο ικανοποιημένες έμειναν. Ύστερα, από ένα φτωχό ματς. Σιόν και Λίβερπουλ πήραν τον έναν βαθμό που ήθελαν, ώστε η πρώτη να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση και η αγγλική ομάδα να πάρει την πρώτη θέση, αφήνοντας Μπορντό και Ρούμπιν να «σκοτώνονται».

Βαθμολογία

inner

3ος Ομιλος

Καμπάλα-Κράσνονταρ 0-3
(26’ Σίντγκουρσον, 41’ Μ. Περέιρα, 75’ Βάντερσον)



Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ 0-1
(34’ Μακ)



Πρώτη και ωραία. Η Κράσνονταρ την ώρα που ο ΠΑΟΚ πετύχαινε μια σπουδαία νίκη επί της Ντόρτμουντ, επικρατούσε με άνεση της Καμπάλα και σφράγιζε την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο.

Βαθμολογία

inner

4ος Ομιλος

Μίντιλαντ-Κλαμπ Μπριζ 1-1
(27’ Σίστο-68’ Βόσεν)



Νάπολι-Λέγκια 5-2
(32’ Σαλομπά, 39’ Ινσίνιε, 57’Καγιεχόν, 65’ Μέρτενς, 90+1’ Μέρτενς -62’ Βράνιες, 90+2’ Πρίγιοβιτς)



Ασταμάτητη η Νάπολι. Η ιταλική ομάδα δεν χάρισε ούτε βαθμό στον 4ο όμιλο, καθώς επικράτησε 5-2 της Λέγκια Βαρσοβίας και έγινε η μόνη ομάδα που σημείωσε μόνο νίκες στους ομίλους του Europa League και πήρε μαζί της την Μίντιλαντ στην επόμενη φάση.

Βαθμολογία

inner

5ος Ομιλος

Ραπίντ Βιέννης-Ντιναμό Μινσκ 2-1
(29’ Χόφμαν, 59’ Γέλιτς-65’ Ελ Μονίρ)



Πλζεν-Βιγιαρεάλ 3-3
(8’ Κολάρ πεν., 65’ Κόβαρικ-40 Μπακαμπού, 62’ Τζ. Ντος Σάντος)



Σε έναν όμιλο που είχε ενδιαφέρον μόνο για την πρώτη θέση, Πλζεν και Βιγιαρεάλ πρόσφεραν θέαμα (3-3) και η ισπανική ομάδα αρκέστηκε στη δεύτερη θέση, καθώς στην κορυφή τερμάτισε η Ραπίντ Βιέννης που επικράτησε έστω και δύσκολα της Ντιναμό Μινσκ 2-1.

Βαθμολογία

inner

6ος Ομιλος

Λίμπερετς-Μαρσέιγ 2-3
(75’ Μπάκος πέν., 76’ Σουράλ-14’ Μπατσουαγί, 43’ Ενκουντού, 48’, Μπαραντά)



Χρόνινχεν-Μπράγκα 0-0

Σβηστά πήρε την πρώτη θέση η Μπράγκα στον έκτο όμιλο, καθώς ήρθε 0-0 με την Χρόνιγκεν και η Μαρσέιγ που νίκησε τη Λίμπερετς με 4-2, κατέλειψε τη δεύτερη θέση. Η ομάδα του Μίτσελ έκανε τα εύκολα-δύσκολα, καθώς το 0-3 έγινε 2-3 μέσα σε ένα δίλεπτο.

Βαθμολογία

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: