Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

H νίκη που της λείπει και η «δοκιμασία» για Σάκοτα!


H νίκη που της λείπει και η «δοκιμασία» για Σάκοτα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το τι περιμένει από το ματς της Νέας Σμύρνης, αλλά και για το πόσο μπορεί να πείσει ο Σάκοτα τους οπαδούς της ΑΕΚ με τις απαντήσεις του.

Τα ματς με τον Πανιώνιο είναι πάντοτε ιδιαίτερα. Όχι λόγω της όποιας αντιπαλότητας μπορεί να έχει δημιουργηθεί, αλλά γιατί είναι πάντοτε μια ιδιαίτερη έδρα που παρά την παράδοση που έχει η ΑΕΚ με το μέρος της, τα πρόσφατα χρόνια, τα πράγματα δεν είναι ποτέ εύκολα. Ως προς την φετινή περίοδο, το παιχνίδι έχει πρόσθετο στοιχείο, πως ο Πανιώνιος βρίσκεται στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας, αλλά και το γεγονός πως η «Ένωση» θα πρέπει να πιστοποιήσει την φόρμα του πρόσφατου διαστήματος και να δώσει συνέχεια στο σερί της. Τo bonus κίνητρο: Η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει στον πρώτο γύρο καμία ομάδα της πρώτης εξάδας, με απολογισμό τρεις ήττες και μια ισοπαλία με τον ΠΑΟ. Άρα απέμεινε να νικήσει στη Νέα Σμύρνη, για έχει ένα τρίποντο με κάποιον από τους βαθμολογικούς γείτονες της, στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Έχει γίνει πολλή συζήτηση, γύρω από τα συστήματα και τις επιλογές που έχει ο Πογέτ και που θα πρέπει να κάνει για τον αγώνα στη Νέα Σμύρνη. Περισσότερα απ’ όλα, εμένα προσωπικά με απασχολεί να βγάλει η ΑΕΚ χαρακτήρα και ποδοσφαιρικό εγωισμό που σε πολλά από τα ματς με αντίπαλες τις ομάδες της πρώτης εξάδας, δεν έβγαλε. Στη Νέα Σμύρνη θα έχει ν’ αντιμετωπίσει μια εχθρική ατμόσφαιρα και πιθανότατα και μια διαιτησία από τις ..γνωστές και μη εξαιρετέες. Αυτό που θέλω να δω να βγαίνει στο χορτάρι στη Νέα Σμύρνη, είναι καλώς εννοούμενο ποδοσφαιρικό θράσος και έξυπνο παιχνίδι. Τις αποφάσεις στο ματς να τις παίρνει η ΑΕΚ, να πάρει το τρίποντο που θ’ αποτελέσει έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα ενός σερί. Ο Πανιώνιος δεν θα είναι εύκολη λεία, αν η ΑΕΚ δεν παρουσιαστεί δίχως τις παθογένειες των εκτός έδρας αγώνων του πρώτου γύρου.

Στο μεταγραφικό προσκήνιο ήρθε και το θέμα του Κλέο. Ένας παίκτης που έγινε αγαπητός στην Παρτιζάν και που αν δει κανείς εκεί τα νούμερα του, αλλά και στην Γκουανγκτσόου Εβεργκράντε από την Κίνα, έχει καλά στατιστικά. Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται, οι Βραζιλιάνοι γράφουν αρκετές λεπτομέρειες για να είναι κάτι χωρίς βάση το δημοσίευμα τους. Επειδή πρόκειται για παίκτη από λατινοαμερικάνικη αγορά, θεωρώ δεδομένο πως ο Πογέτ, έχει γνώση. Για τον Κλέο, η είδηση ήρθε επί του πιεστηρίου, μιας και το κείμενο το γράφω, τις πρώτες ώρες της Παρασκευής.

Αυτό που ψάχνω να καταλάβω που θα οδηγήσει, είναι αυτή η συνέντευξη που θα δώσει με βάση τα ερωτήματα που θα φτάσουν στην ΚΑΕ, ο Ντράγκαν Σάκοτα. Κατανοώ πως θα πρέπει να προηγηθεί ένα γερό ξεσκαρτάρισμα, για να προκύψουν εκείνα τα μηνύματα που θα είναι αρκετά κόσμια προς απάντηση, αλλά σίγουρα ένα κλίμα θα προκύψει για τον προπονητή. Θεωρώ πως δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν για να υπάρχουν λογικές εξηγήσεις. Ή ο Αγγελόπουλος θα στηρίξει την επιλογή Σάκοτα ως το τέλος ή θέλει να τον φέρει με άμεσο τρόπο μπροστά στη δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας του κόσμου. Ακόμα και τα νορμάλ ερωτήματα, θα έχουν μεγάλη δόση κριτικής για το έργο του προπονητή, δίχως καμία αμφιβολία. Θα είναι αρκετά για να του δείξουν τον δρόμο προς αποχώρηση; Γιατί πειστικές απαντήσεις, είναι δύσκολο να δώσει ο Σάκοτα, ειδικά πάνω στο ποιός είναι ο λόγος που η ομάδα έχει αλλάξει τόσους πολλούς παίκτες σε ένα τρίμηνο...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: