Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Προχωρά κανονικά το Champions League του μπάσκετ!


Προχωρά κανονικά το Champions League του μπάσκετ

Αφού η Ευρωλίγκα έχει τις ομάδες… φιλέτα, η FIBA προσπαθεί να πάρει για συμμάχους τις εθνικές λίγκες για το Champions League του μπάσκετ και αυτός ήταν ο σκοπός της συνάντησης στο Μόναχο.

Πιστή στο πλάνο της για την υλοποίηση του Champions League παραμένει η FIBA. Παρά το γεγονός πως η Ευρωλίγκα εξασφάλισε την παρουσία των 11 εκ των «μεγάλων» του ευρωπαϊκού μπάσκετ (συμπεριλαμβανομένων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού), η παγκόσμια ομοσπονδία συναντήθηκε την Πέμπτη (10/12) στο Μόναχο, με εκπροσώπους ομοσπονδιών, αλλά και λιγκών της ηπείρου.

Μάλιστα, οι τελευταίοι θα είναι το «κλειδί» για τη δημιουργία μίας όσο το δυνατόν πιο ποιοτικής διοργάνωσης και έτσι η FIBA προσπαθεί να κάνει συμμαχίες.

Από ‘κει και πέρα, στη συνάντηση που έγινε στη γερμανική πόλη αποφασίστηκε να συσταθούν δύο γκρουπ εργασίας, προκειμένου να εξετάσουν τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες της νέας διοργάνωσης, με την εκτελεστική επιτροπή της FIBA να αξιολογεί τα αποτελέσματα στην επόμενη συνεδρίασή της που είναι προγραμματισμένη για τις 19-20 Ιανουαρίου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: