Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ώρα να τελειώνει!


Ώρα να τελειώνει

Παιδεύτηκε περισσότερο του αναμενομένου, αλλά απόψε βάζει τέλος. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ζιέλονα Γκόρα κι έχει καθήκον να πάρει τη νίκη-πρόκριση για το Top-16, όπου ίσως ανταμώσει με Ολυμπιακό.

Χρειάστηκε περισσότερο ιδρώτα, άγχος, ταλαιπωρία, αλλά πλέον ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο τέλος... Οι πράσινοι υποδέχονται απόψε στο ΟΑΚΑ (21:45, ΕΡΤ, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) την Ζιέλονα Γκόρα και είναι υποχρεωμένοι να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα που θα σημαίνει και μαθηματικά πρόκριση στο Top-16 της Ευρωλίγκας.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, το τριφύλλι θα πάει στη Λιθουανία για την τελευταία αγωνιστική, όπου με νίκη κόντρα στη Ζαλγκίρις θα τερματίσει τρίτο και θα αποφευχθεί ο ελληνικός εμφύλιος στην επόμενη φάση, διαφορετικά -σε ήττα- θα είναι τέταρτο και θ' ανταμώσει (και) με τον Ολυμπιακό.

Βέβαια αυτά μπορούν να περιμένουν καθώς για την ώρα το μυαλό και η προσοχή είναι στραμμένη στο ματς με τους Πολωνούς. Διότι αν τυχόν σήμερα το πράγμα «στραβώσει», τότε ο Παναθηναϊκός θα χρειάζεται στο τέλος είτε νίκη στο Κάουνας, είτε ήττα της Ζιέλονα στο σπίτι της από την Καρσίγιακα, για ν' αποφύγει το σοκ. Εξέλιξη και σενάριο που είδες στον Εξάστερο θέλει να σκέφτεται...

inner

Προβλήματα για τον Σάλε δεν υπάρχουν, πέραν του μακροχρόνια απόντα Μποχωρίδη. Ο Ραντούλιτσα είναι ανεβασμένος, ο Καλάθης βγάζει τα ηγετικά του στοιχεία, ο Παππάς σιγά-σιγά μπαίνει όλο και περισσότερο στο ροτέισον και κακά τα ψέματα η Ζιέλονα Γκόρα δεν μπορεί να τρομάξει (παρά τη νίκη της στον πρώτο γύρο κι αυτή επί της αδιάφορης Λοκομοτίβ Κουμπάν την προηγούμενη αγωνιστική). Μιλάμε άλλωστε για την ομάδα με την χειρότερη επίθεση στη φετινή διοργάνωση, 66.5 πόντους κατά μέσο όρο. Και μιλάμε για την ομάδα που ήρθε στην Αθήνα... χωρίς ψηλούς. Βλαντ Μολντοβεάνου (10.3 πόντους-3.4 ριμπάουντ) και Νεμάνια Τζούρισιτς (5.6 πόντους-3.3 ριμπάουντ) αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, έμειναν... πίσω κι αφήνουν «γυμνή» τη ρακέτα.

Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς δείχνει να βρίσκει το δρόμο της (αγωνιστικά και ψυχολογικά) με τις δύο συνεχόμενες νίκες σε Σμύρνη και ΟΑΚΑ, απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Και δείχνει να τον βρίσκει μετά την ηχηρή σφαλιάρα στην Πολωνία από την αποψινή αντίπαλό του, τότε που είχε χάσει 71-68... Από εκείνο το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου, αρκετά πράγματα φαίνεται να έχουν αλλάξει. Με τους Κυπελλούχους Ελλάδας να παρουσιάζονται εμφανώς βελτιωμένοι, πιο φρέσκοι, αλλά και με περιθώρια για ακόμη καλύτερα πράγματα.

Ο, όχι εντυπωσιακός, αλλά απλώς μυαλωμένος, Παναθηναϊκός έχει τον τρόπο να υποτάξει τους Πολωνούς και μπροστά στον κόσμο του να ολοκληρώσει τον πρώτο του φετινό ευρωπαϊκό στόχο. Μέχρι τον επόμενο...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: