Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Τούντορ: «Δεν γίνεται να νικάς συνέχεια μια απ’ τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο»


Τούντορ: «Δεν γίνεται να νικάς συνέχεια μια απ’ τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο»

Ως μια απ΄τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα του χαρακτήρισε την επικράτηση στην έδρα της Ντόρτμουντ ο Ιγκόρ Τούντορ. «Αν δε νικήσουμε τον Λεβαδειακό δεν θα έχει νόημα», είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Άκρως ευχαριστημένος από τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Ντόρτμουντ παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ιγκόρ Τούντορ. Ο τεχνικός του «δικέφαλου του Βορρά» χαρακτήρισε το «διπλό» ως μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα του.

Παράλληλα, μίλησε για τον τραυματισμό του Παναγιώτη Γλύκου, εκτιμώντας πως θα μείνει νοκ-άουτ για έναν μήνα. Τέλος έδωσε σύνθημα νίκης στο πρωτάθλημα απέναντι στον Λεβαδειακό, ώστε, να μην χαθεί η ουσία της επικράτησης στο «Signal Iduna Park».

Αναλυτικά:


Για τη γλυκόπικρη "γεύση" που του αφήνει η σημερινή νίκη λόγω του αποκλεισμού: "Αισθανόμαστε καλά. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα, αλλά για αυτό το αγαπάμε όλοι. Ξέραμε ότι θα πρέπει να παίξουμε σφιχτά και να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση, να κάνουμε γκολ τις 2-3 ευκαιρίες μας. Εμείς τα καταφέραμε και η Ντόρτμουντ όχι και έτσι πήραμε τη νίκη. Είναι μία σημαντική νίκη για το πρεστίζ του συλλόγου στην Ευρώπη, αλλά εμείς επικεντρωνόμαστε ήδη στο παιχνίδι της Δευτέρας στο πρωτάθλημα".

Για το αν θεωρεί ότι η νίκη ήρθε από το πνεύμα μαχητή των παικτών του και το πλάνο που έστησε ο ίδιος με τους συνεργάτες του: "Έχω πει ότι στο ποδόσφαιρο το να παίξεις αμυντικά είναι πιο εύκολο, πιο δύσκολο είναι να έχεις την μπάλα στα πόδια σου. Εμείς δείξαμε καλή νοοτροπία και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αρκετοί τα πήγαν πολύ καλά. Αν μπορώ να μιλήσω για κάποιον συγκεκριμένα, είναι ο Τσίμιροτ που πήγε πολύ καλά και μπορεί να μας δώσει στοιχεία που μας έλειπαν από το παιχνίδι μετά τη συμμετοχή του στο Κύπελλο. Έχω ξεκινήσει ήδη την ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας μου για το επόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το παιχνίδι ως ώθηση και δε θα πρέπει να εφησυχάσουμε. Ήδη σκεφτόμαστε τον αγώνα στο πρωτάθλημα και θέλουμε να πάμε να πάρουμε τη νίκη".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης αλλά τελικά αποκλείστηκε: "Το έχω απαντήσει πολλές φορές δε θέλω να το κάνω ξανά...".

Για το αν θεωρεί ότι η νίκη αυτή θα φέρει πιο κοντά τον κόσμο στην ομάδα: "Το ελπίζω. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κερδίσουμε τη Δευτέρα, γιατί αλλιώς αυτή η νίκη δε θα έχει νόημα. Πρέπει να ετοιμάσουμε ψυχολογικά την ομάδα για να πάμε εκεί και να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε".

Για το αν είναι πρόβλημα ότι πρέπει να παίξει ο Όλσεν μετά τον τραυματισμό του Γλύκου: "Ο Ρόμπιν θα είναι κάτω από τα δοκάρια τη Δευτέρα. Είμαι στεναχωρημένος για τον Γλύκο γιατί τελευταία ήταν πολύ σημαντικός για εμάς. Οι τραυματισμοί είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Μέχρι να γυρίσει ο Γλύκος θα αγωνίζεται ο Όλσεν".

Για το τι σκέφτηκε όταν τραυματίστηκε ο Γλύκος: "Είχαμε κάνει τρεις αλλαγές και ο Τζιόλης ερχόταν να δει ποιος θα πάει στο τέρμα. Ρωτούσα ποιος είναι καλός τερματοφύλακας στον πάγκο. Ο Μακ μου είπε ο Σκόνδρας, αλλά είναι 1,70. Σκεφτόμουν να βάλω τον Σάμπο ή τον Τζιόλη για να μη χάσουμε τις θέσεις μας στην άμυνα. Πάντως δε θα έβαζα τον Σκόνδρα. Ευτυχώς δε χρειάστηκε να βάλω κανέναν".

Για το αν είναι η μεγαλύτερη νίκη στην προπονητική του καριέρα: "Ήταν πολύ σημαντική η νίκη με τη Χάιντουκ, όταν πήραμε το Κύπελλο. Η σημερινή είναι μία πολύ σημαντική νίκη επίσης. Αυτή η νίκη είναι απέναντι στην Ντόρτμουντ, μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και αυτά τα πράγματα δε συμβαίνουν συνέχεια".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κινηθεί για τερματοφύλακα μεταγραφικά μετά τον τραυματισμό του Γλύκου: "Πιθανότατα όχι, γιατί μάλλον ο Γλύκος σε έναν μήνα θα είναι πίσω".
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: