Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Η μπάλα στα χέρια του «Σάλε»


Η μπάλα στα χέρια του «Σάλε»

Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε σημαντικά και περιμένει από τον Τζόρτζεβιτς να τον βάλει στον δρόμο που οδηγεί στην κορυφή. Όχι μόνο της Ελλάδας.

Η μία κουβέντα που μπορεί να γίνει είναι σχετική με τις δυνατότητες που έχει κάθε παίκτης που προστίθεται σε μια ομάδα. Πόσα του επιτρέπει το ταλέντο του και τα χαρακτηριστικά του να δώσει στο σύνολο που εντάσσεται. Η άλλη κουβέντα έχει χαρακτήρα απολογιστικό. Πόσα, τελικά, πρόσφερε κάθε παίκτης στην ομάδα και σε τι βαθμό έφερε σε πέρας τη δουλειά που του ανατέθηκε.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Ο Χέινς, λοιπόν, μπορεί με ευκολία να κουβαλήσει την μπάλα στην επίθεση, να πιέσει τον αντίπαλο χειριστή στην άμυνα, να απειλήσει με το μακρινό σουτ αλλά και να παίξει πικ εν ρολ με τους ψηλούς της ομάδας. Ουσιαστικά, δηλαδή, είναι ο παίκτης που θα ξεκουράσει τον Καλάθη και τον Διαμαντίδη.

Ο Ουίλιαμς είναι ένα επιθετικό όπλο που όμοιό του δεν έχει ο Παναθηναϊκός. Εξαιρετικός σκόρερ από μέση απόσταση, με ιδιαίτερη έφεση στα ντράιβ και υψηλή μπασκετική ευφυΐα που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι αριστερόχειρας τον ανεβάζει πολύ στην ιεραρχία των δημιουργών της ομάδας. Παίζει με ευκολία ως το «3» σε άμυνα και επίθεση, ενώ κάλλιστα μπορεί να μπει και στα παπούτσια του πλέι μέικερ ειδικά αν έχει δίπλα του τον Φελντέιν ή τον Χέινς. Πασάρει εξαιρετικά και μοιάζει να είναι παίκτης που αν και ξεχωρίζει για το επιθετικό του ταλέντο του αρέσει να παίζει για το σύνολο περισσότερο παρά για τους δικούς του αριθμούς.

Ο Χάντερ που προστέθηκε τρίτος σε αυτή την εμβόλιμη και ιδιαίτερα δραστήρια για τον Παναθηναϊκό μεταγραφική περίοδο είναι ένα κορμί που μπορεί να κάνει πολλή βρώμικη δουλειά. Αν και ξεκίνησε με τη φιλοδοξία να γίνει ένα ψηλό σχετικά τριάρι, τελικά οδηγήθηκε (και από τη σωματοδομή του) μία και κάτι θέση πιο χαμηλά και άρχισε να χτίζει τη φήμη ενός δουλευταρά παίκτη που δίνει συνεχώς μάχη για το ριμπάουντ και πάνω από τη στεφάνη. Έχει αρκετά γρήγορα πόδια, έρχεται με τεράστιο ενθουσιασμό και θέληση να πετύχει, άρα εύκολα περιμένεις από αυτόν να δίνει στην άμυνα την ενέργεια αυτή που της έλειπε όταν στις πεντάδες του Τζόρτζεβιτς δεν ήταν ο Γκιστ. Με βάση τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά ο Χάντερ μπορεί να βοηθήσει και στην άμυνα πικ εν ρολ αλλά και να επιδιώξει να φτιάξει το βιογραφικό του μέσω του πικ εν ρολ που θα στήνει με τους Καλάθη ή Διαμαντίδη στην επίθεση του Παναθηναϊκού.

Με μία κουβέντα, οι τρεις παίκτες που ήρθαν μπορεί να μην είναι ο Τζόρνταν, ο Μάτζικ και ο Μπερντ είναι όμως παίκτες που κάνουν το ρόστερ του Παναθηναϊκού να μοιάζει υπερπλήρες. Σε όλες τις θέσεις. Σημειώστε ότι ο Πάβλοβιτς με τον Κούζμιτς παραμένουν στο ρόστερ με δικαίωμα – προς το παρόν – συμμετοχής μόνο στους αγώνες της Ευρωλίγκας. Αυτό που μένει λοιπόν είναι αυτοί να συνέλθουν γρήγορα από το… τζετ λαγκ και ο «Σάλε» να καταφέρει να τους κάνει το συντομότερο δυνατό σημαντικά γρανάζια της μηχανής του Παναθηναϊκού. Όσο περισσότερο, όμως, ο κόουτς τους βάζει στο παιχνίδι, τόσο πιο εύκολο γι’ αυτούς θα είναι να συνηθίσουν τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: