Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Πουρσανίδης: «Οι αλλαγές του Σίλβα δεν βοήθησαν στο ντέρμπι»


Πουρσανίδης: «Οι αλλαγές του Σίλβα δεν βοήθησαν στο ντέρμπι»

Στην διαχείριση που έκανε ο Μάρκο Σίλβα στα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Ηλίας Πουρσανίδης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM. «Σε κακό φεγγάρι o Ολυμπιακός. Είναι θέμα DNA, θα κάνει το come back», είπε.

Την κακή φάση που περνάει ο Ολυμπιακός σχολίασε ο Ηλίας Πουρσανίδης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τονίζοντας πως μια είναι κάτι που συνηθίζει να κάνει μέσα στην χρονιά.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη διαχείριση που έκανε ο Μάρκο Σίλβα στις δύσκολες εγχώριες αναμετρήσεις που προηγήθηκαν του ματς με την Άντερλεχτ, ενώ σχολίασε και τις τελευταίες εμφανίσεις του Φορτούνη.

Αναλυτικά, όσα είπε στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για την ήττα από την Άντερλεχτ: «Το μόνο που έχω να πω για τον Ολυμπιακό αυτής της περιόδου είναι ότι βρίσκεται σε κακό φεγγάρι. Πάντα όταν πήγαινε πολύ καλά η ομάδα πάντα κάτι συνέβαινε, έστω εσωτερικό, και δημιουργούσε αναστάτωση. Δεν έχω να πω ότι φταίει κάτι συγκεκριμένο. Η ομάδα δεν έχει την λάμψη του προηγούμενου καιρού, δεν βάζει εύκολα γκολ και της στοίχησε η απουσία του Σιόβα, γιατί άφησε πιο ανοιχτή άμυνα. Αυτός είναι ο συνηθισμένος Ολυμπιακό. Προκαλεί αμφισβήτηση σε κάποιο σημείο του πρωταθλήματος και μόλις λέμε ότι κάτι πρέπει να διορθωθεί κάνει μια νίκη και ισορροπούν όλα».

Για το τι φταίει: «Ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα δικό του. Η Άντερλεχτ δεν είναι ομάδα που μπορεί να τον αφήσει εκτός συνέχεις. Θα είναι επικίνδυνη, ειδικά στο “Καραϊσκάκης” αλλά ο Ολυμπιακός έχει να λύσει δικά του προβλήματα για να περάσει».

Για τα δύο αμυντικά χαφ και τον Ζντιέλαρ: «Θα ήταν πολύ ωραίο να υπάρχουν δυο αμυντικά χαφ με διαφορετικά χαρακτηριστικά, κάτι τέτοιο δίνει πλουραλισμό και περισσότερες επιλογές. Δεν έχω κατασταλάξει ακριβώς ποια είναι η θέση του Ζνιέλαρ. Έχει μεγάλο ταλέντο, έχει όλο το μέλλον μπροστά του, αλλά δεν πιστεύω πως είναι ο καθαρά αμυντικός. Ο Ολυμπιακός θα ήθελε έναν πιο αμυντικογενή σ’ αυτό το παιχνίδι. Η λειτουργία του γενικά δεν είναι σε καλή φάση. Δεν δημιουργούμε φάσεις, ο Φορτούνης δεν είναι στην καλύτερή του περίοδο, δεν έχει φάσεις για να βάλει γκολ. Μην φτάσουμε στα δύο αμυντικά χαφ, δεν ήταν αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση χθες».

Για το αν επηρεάζει τον Φορτούνη ότι οι αντίπαλοι προσαρμόζουν πάνω του το παιχνίδι τους: «Δεν μπορώ να πιστέψω πως ένας ποδοσφαιριστής που προσέχουν περισσότερο οι αντίπαλοι δεν μπορεί να δείξει πράγματα. Υπήρχαν πολλοί ποδοσφαιριστές που ήξερα πως κάνουν την ντρίμπλα αλλά πάντα την έτρωγα. Υπάρχει ένα πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά. Ο Φορτούνης κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Φαινόταν όταν έπαιζε αλλά και όταν δεν έπαιζε. Δεν είναι στα καλύτερά του ο Ολυμπιακός αυτό το μήνα. Ούτε με την ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε, ούτε με τον ΠΑΟΚ. Είναι μια περίοδος που τον βρήκε σε κακό φεγγάρι. Δεν είναι ουσιαστικό πρόβλημα, όμως, αυτό. Θα το ξεπεράσει. Είναι θέμα DNA, πάντα το κάνει αυτό, μια κακή περίοδο μέσα στο πρωτάθλημα».

Για το αν θα προλάβει να ξεπεράσει τα προβλήματά του ο Ολυμπιακός μέχρι το δεύτερο παιχνίδι με την Άντερλεχτ: «Ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι θα του αλλάξει την εικόνα. Δεν θα το δει χαλαρά, ή σαν ένα παιχνίδι που δεν είναι ευρωπαϊκό. Μετά από ένα σερί μέτριων εμφανίσεων είναι η στιγμή να κάνει το come back. Είναι για μένα δεδομένο».

Για τον Μάρκο Σίλβα: «Είναι μια κακή περίοδος για όλους, ακόμα και ο προπονητής. Η διαχείρισή του με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ήταν διαφορετική. Κακά τα ψέματα, υπάρχει τεράστια διαφορά στη δυναμικότητα των ομάδων και ήταν ευκαιρία να χρησιμοποιήσει και άλλους παίκτες για να δει σε ποιους μπορεί να βασιστεί σε ένα τόσο δυνατό ντέρμπι, και μάλιστα στο ΟΑΚΑ. Οι αλλαγές στο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα έπρεπε να ήταν περισσότερες. Αυτό θα γλίτωνε και από τραυματισμούς και από κακή ψυχολογία που μπορεί να έχεις μετά από μια ήττα. Σίγουρα η ομάδα δεν βοηθήθηκε απ’ τις αλλαγές και τον προπονητή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: