Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα αν αποκλειστεί ο Ολυμπιακός από την Άντερλεχτ!!


Γιατί θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα αν αποκλειστεί ο Ολυμπιακός από την Άντερλεχτ

Τι θα συμβεί με τη θέση της Ελλάδας σε περίπτωση αποκλεισμού του Ολυμπιακού. Ποια είναι τα σενάρια για την επόμενη και τη μεθεπόμενη σεζόν των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ την επόμενη εβδομάδα, δεν κρίνει μόνο τη συνέχεια των «ερυθρόλευκων» στο Europa League, αλλά και την τύχη των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα τη μεθεπόμενη σεζόν.

Και αυτό γιατί σε ενδεχόμενο αποκλεισμού του Ολυμπιακού χάνεται οριστικά η απευθείας συμμετοχή στους ομίλους Τσάμπιονς και Εuropa League για πρωταθλητή και κυπελλούχο αντίστοιχα για τη σεζόν 2017-2018.

Η ήττα του Ολυμπιακού την Πέμπτη συνδυάστηκε με τη νίκη της Σπάρτα Πράγας επί της Κράσνονταρ. Έτσι η Τσεχία έφτασε τους 31.725 βαθμούς και αύξησε τη διαφορά της για τη 13η θέση της κατάταξης της UEFA από την Ελλάδα, που έμεινε στους 29.700.

Το θετικό είναι όμως ότι ακόμα και σε περίπτωση αποκλεισμού του Ολυμπιακού η Ελλάδα δεν χάνει φέτος την 14η θέση. Τα πολύ δύσκολα θα αρχίσουν από του χρόνου.

Την επόμενη σεζόν λοιπόν η Ελλάδα θα ξεκινήσει από την 13η θέση, αλλά θα έχει ακριβώς από κάτω της την Ολλανδία και σε πολύ κοντινή απόσταση Ρουμανία και Κροατία.

Το εφιαλτικό σενάριο θα είναι η χώρα μας να πέσει κάτω από την 15η θέση. Και αυτό γιατί θα έχουμε μία ομάδα λιγότερη στην Ευρώπη με ταυτόχρονη απώλεια του δεύτερου εισιτηρίου για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τη 16η θέση ο πρωταθλητής θα ξεκινά από τον 2ο γύρο του Τσάμπιονς League, ο δεύτερος των πλέι οφ από τον δεύτερο προκριματικό του Europa και το χειρότερο ελληνικό εισιτήριο για το Europa θα είναι για τον πρώτο προκριματικό και όχι από τον δεύτερο.

Οι ελπίδες για ανάκαμψη πέφτουν πλέον πάνω στις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν την επόμενη χρονιά στα ευρωπαϊκά κύπελλα με επιτακτική την ανάγκη συγκομιδής βαθμών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: