Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Βραζιλία: Τα νερά του Ρίο ντε Τζανέιρο παραμένου πολύ μολυσμένα για τους Ολυμπιακούς!!


Βραζιλία: Τα νερά του Ρίο ντε Τζανέιρο παραμένου πολύ μολυσμένα για τους Ολυμπιακούς

Το πρόβλημα με την μόλυνση των υδάτων που αντιμετωπίζει επί δεκαετίες η Βραζιλία έρχεται στην επιφάνεια με την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο το καλοκαίρι

Το πρόβλημα είναι γνωστό από την αρχή της ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, αλλά οι αρχές της πόλης είχαν υποσχεθεί ότι θα έκαναν τα πάντα να το διορθώσουν. Όμως όπως όλα δείχνουν, τα νερά στα οποία θα γίνουν αρκετά από τα αγωνίσματα είναι τόσο μολυσμένα που παραμένουν επικίνδυνα για τους αθλητές, ακόμα και σε απλή επαφή μαζί τους.

Όπως λένε οι ελεγκτές καμία από τις υποσχέσεις της Βραζιλίας για καθαρισμό των υδάτων δεν έχει πραγματοποιηθεί λίγους μήνες πριν την έναρξη των αγώνων. Μάλιστα από την πλευρά των οργανωτών υποστηρίζεται πως ότι θα μπορούσε να πάει στραβά, πήγε. Και μάλιστα ακόμα χειρότερα, μέσα σε όλα τα άλλα, εμφανίστηκε και ο ιός Ζίκα να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες ανησυχίες.

Οι βραζιλιάνοι οργανωτές πάντως δεν το βάζουν κάτω και υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσουν έστω και μέχρι την τελευταία ημέρα πριν την έναρξη των αγώνων να καθαρίσουν τα νερά μέσα στα οποία θα γίνουν τα αθλήματα, κυρίως εκείνα της ιστιοπλοΐας. Πάντως οι αθλητές, μεταξύ των οποίων όλοι όσοι έχουν βρεθεί παλαιότερα αλλά και τώρα στα νερά της πόλης του Ρίο, λένε ότι παρά το ότι τα νερά είναι εμφανώς μολυσμένα, θα ήθελαν να μην χάσουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε Ολυμπιακούς αγώνες και να μην ακυρωθούν τα αθλήματά τους. Ακόμα και αν χρειαστεί όπως ένας αθλητής του τρίαθλου από τις ΗΠΑ να είναι για λίγες ημέρες ελαφρά άρρωστος ή να κάνει και κάποιους εμετούς.

Πάντως αυτό δεν αρκεί στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία πιέζει αφόρητα τις αρχές της Βραζιλίας να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να είναι όλα εντάξει και ασφαλή για τους αθλητές τις ημέρες των αγώνων. Όμως δεν υπάρχει και μεγάλη αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν στους μήνες που απομένουν, ελπίζοντας τουλάχιστον ότι οι τελευταίες ενέργειές τους θα βελτιώσουν τόσο την κατάσταση ώστε να μην είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους αθλητές.

Πηγή: Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: