Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Τελικά έμεινε ο καλύτερος!!


Τελικά έμεινε ο καλύτερος!

Τέσσερις νέοι άνθρωποι κάθονταν στους πάγκους των τεσσάρων μεγάλων ομάδων, έχοντας μπροστά τους ένα μαραθώνιο.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η σεζόν ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να επιθυμεί τη διατήρηση των κεκτημένων στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, να επιδιώκουν την “ανατροπή” των “ερυθρόλευκων” από την κορυφή. Τα πρότζεκτ των αντιπάλων της ομάδας του Πειραιά είχαν αρκετές διαφορές ωστόσο υπήρχε μια κοινή παράμετρος (και για τους τέσσερις) που είχε να κάνει με τους προπονητές που εμπιστεύτηκαν οι διοικήσεις των ομάδων.

Τέσσερις νέοι άνθρωποι κάθονταν στους πάγκους των τεσσάρων ομάδων, έχοντας μπροστά τους ένα “μαραθώνιο”. Οι ιθύνοντες Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν (ανεξάρτητα αν το δημοσιοποιούσαν) ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του τίτλου αλλά γρήγορα τα πράγματα εξελίχθηκαν με τρόπο που σίγουρα δεν περίμεναν. Λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Ιγκόρ Τούντορ από την τεχνική του ηγεσία. Ο Σάββας Θεοδωρίδης πάντως είχε ενημερώσει σχετικά τους φίλους του ΠΑΟΚ από χθες το απόγευμα.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν είχε από πολύ νωρίς αποφασίσει τη διακοπή της συνεργασίας του με τον Γιάννη Αναστασίου, χρεώνοντας στον Έλληνα τεχνικό όχι μόνο τα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα αλλά και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό απ' την Γκαμπάλα. Στο “στρατόπεδο” της ΑΕΚ η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό με 4-0 στο “Καραϊσκάκη” προκάλεσε την απομάκρυνση του Τραϊαννού Δέλλα από την τεχνική ηγεσία της “Ένωσης” με τον νεαρό τεχνικό να “πληρώνει το μάρμαρο” της συντριβής της ομάδας του στο Φάληρο. Σήμερα, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε αυτό που είχε πει μπροστά στα μικρόφωνα χθες ο Σάββας Θεοδωρίδης, την απόλυση δηλαδή του Τούντορ.

Πάει λοιπόν και ο Κροάτης, ο οποίος παρουσίασε τον χειρότερο ΠΑΟΚ των τελευταίων είκοσι χρόνων, τόσο από πλευράς αγωνιστικής εικόνας όσο και βαθμολογικής συγκομιδής καθώς ο “δικέφαλος” του Βορρά είναι (σχεδόν) τριάντα βαθμούς πίσω απ' την κορυφή. Ποιος έμεινε και συνεχίζει τη δουλειά του; Ο Μάρκο Σίλβα, ο νεαρός Πορτογάλος προπονητής των Πειραιωτών, ο οποίος απασχολεί και τις δύο μεγάλες ομάδες της πατρίδας του. Πότε απέλυσε η ΑΕΚ τον Δέλλα;

Λίγο μετά την ήττα των “κίτρινων” με 4-0 από τον Ολυμπιακό του Σίλβα στο Φάληρο. Πότε έδιωξε ο ΠΑΟΚ τον Ιγκόρ Τούντορ; Λίγες μέρες μετά την ήττα του “δικέφαλου” του Βορρά από τον Ολυμπιακό του Μάρκο Σίλβα στην Τούμπα. Με λίγα λόγια ο καλύτερος προπονητής έμεινε στον πάγκο του και όπως ο ίδιος τόνισε είναι σ' επαφές με τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει και του χρόνου. Την ίδια ώρα είναι από τα hot ονόματα στην πατρίδα του για υποψήφιος κόουτς της Πόρτο και της Μπενφίκα. Τα πράγματα είναι απλά και ο Σίλβα παρουσίασε έργο. Είχε και αποτυχημένα αποτέλεσμα, έκανε και λάθη, αλλά δούλεψε με την ομάδα του και αυτό είναι αναμφισβήτητο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: