Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Για πολλούς λόγους Βλάνταν Ίβιτς!


Για πολλούς λόγους Βλάνταν Ίβιτς

Ο Ίγκορ Τούντορ αποτελεί παρελθόν και η διάδοχη λύση που ακούει στο όνομα, Βλάνταν Ίβιτς φάνταζε μονόδρομος. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ξεκάθαροι λόγοι που η διοίκηση του ΠΑΟΚ επέλεξε τον Σέρβο τεχνικό.

Όπως είπε και ο Ιβάν Σαββίδης στους συνεργάτες του, «ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε κώμα και δεν γίνεται να χαθεί άλλος χρόνος», αποφασίζοντας τελικά να απομακρύνει τον Ίγκορ Τούντορ από την τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου».

Οι αιτίες και το «πώς» ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μία ακόμα αλλαγή τεχνικού έχουν αναλυθεί πάρα πολύ πριν ακόμα επισημοποιηθεί η λύση της συνεργασίας με τον Κροάτη τεχνικό και γι’ αυτό το λόγο στο επίκεντρο βρίσκεται η επόμενη μέρα που φέρνει στον πάγκο τον Βλάνταν Ίβιτς.

Η λύση του παλαίμαχου άσου του ΠΑΟΚ φάνταζε εκ προοιμίου ως μονόδρομος, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που του είχαν δοθεί τα ηνία στην ομάδα Κ-20 που έχει τρομερή παράδοση επιτυχιών και ανάδειξης ποδοσφαιριστών και που προτιμήθηκε τώρα για να αναλάβει την α’ ομάδα σε μία από τις κρίσιμες καμπές του πρωταθλήματος.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι με δεδομένο ότι είναι πολύ πιθανό να αφαιρεθούν βαθμοί λόγω των επεισοδίων στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ο «Δικέφαλος» κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένη έχει την είσοδό του στα play-off.

Ποιοι είναι οι λόγοι που ο Βλάνταν Ίβιτς πήρε το χρίσμα από τον Ιβάν Σαββίδη:

1) Μεγάλη προσωπικότητα
Σε τέτοιες αγωνιστικές κρίσεις δεν φτάνουν μόνο οι γνώσεις και η τακτική, αλλά πρέπει ο προπονητής να έχει τη δυνατότητα να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του. Αυτό θεωρείται ότι μπορεί να το κάνει ο Βλάνταν Ίβιτς λόγω της προσωπικότητας που φέρει ως πρόσωπο του ποδοσφαίρου, έχοντας καταφέρει πολλά και με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

2) Προπονητική επιρροή
Αντίστοιχα νέος στο επάγγελμα, όπως και ο Ίγκορ Τούντορ, στον ΠΑΟΚ ήθελαν πάλι μια ανάλογη λύση με προοπτική και ο Βλάνταν Ίβιτς που μέχρι πρόσφατα συνέχιζε την εκμάθηση της προπονητικής ταιριάζει στο προφίλ που έχει θέσει η ΠΑΕ. Παράλληλα, έχοντας δουλέψει πολλά χρόνια με τους Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς και Φερνάντο Σάντος, έχει επηρεαστεί η φιλοσοφία του σε ένα στυλ που αρέσει και στον ΠΑΟΚ.

3) Άριστη γνώση του ρόστερ
Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν είναι καθόλου άγνωστος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και τη δεδομένη στιγμή διαθέτει ένα προτέρημα που λίγοι το έχουν. Ξέρει πολύ καλά και τους νεαρούς παίκτες της ομάδας, αλλά και αυτούς που αγωνίζονται τη δεδομένη στιγμή στην Κ-20, γεγονός που μπορεί να φανεί χρήσιμο με τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ.

4) Όλα για το αποτέλεσμα
Τη δεδομένη στιγμή ο ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη από καλό ποδόσφαιρο, αλλά μόνο από τα αποτελέσματα που θα του εξασφαλίσουν τη συμμετοχή του στα play-off. Ο Βλάνταν Ίβιτς θεωρείται «μετρ» αυτού του παιχνιδιού, αφού μοναδικός του στόχος σε όλα τα ματς είναι η νίκη, ακόμα και αν χρειαστεί να θυσιαστεί το θέαμα.

5) Αμυντική λειτουργία
Ο ΠΑΟΚ διαθέτει αυτή τη στιγμή την 5η χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα, γεγονός που του έχει στοιχίσει πολλούς βαθμούς μέσα στη σεζόν. Ο Βλάνταν Ίβιτς σύμφωνα με όσους έχουν παρακολουθήσει τη δουλειά του θέλει να ξεκινάει κάθε ματς από το μηδέν στην άμυνα και στη συνέχεια να βρει τις λύσεις στην επίθεση. Η επιρροή του Φερνάντο Σάντος σε αυτό το κομμάτι είναι ξεκάθαρη…

6) Σεβασμό από τους παίκτες
Ο Ίγκορ Τούντορ είχε καταφέρει να διατηρεί φιλικό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές φορές έβγαινε μαζί με τους παίκτες. Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν βγήκε σε καλό, αφού έχασε τον σεβασμό των παικτών του. Αυτό θέλουν στον ΠΑΟΚ να επαναφέρει ο Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος δεν είναι πολύ κοντά στους παίκτες, «αλλά έχει τον τρόπο του να κερδίζει τους παίκτες», όπως λέγεται στην Τούμπα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: