Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ραντούλιτσα: «Κάτι χρωστάμε στον Ερυθρό Αστέρα»


Ραντούλιτσα: «Κάτι χρωστάμε στον Ερυθρό Αστέρα»

Για το… «γραμμάτιο» της ήττας στο ΟΑΚΑ μίλησε ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα εν όψει του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. «Τίποτα δεν αποκλείεται», είπε για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός.

Αρνείται να βάλει… ταβάνι στις βλέψεις του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Ο Σέρβος σέντερ μίλησε για το οικογενειακό κλίμα και τις προσθήκες που βοήθησαν την ομάδα, ενώ στάθηκε στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα όπου επιζητά ρεβάνς.

Αναλυτικά ο Ραντούλιτσα μίλησε για:

-τη νίκη στη Μάλαγα: «Συνήθως δεν αρχίζουμε τόσο καλά και έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το πώς θα το βελτιώσουμε αυτό. Επιτέλους καταφέραμε να παίξουμε με ενέργεια από την αρχή, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό απέναντι σε μια καλή ομάδα. Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη βοήθεια των νέων προσθηκών της ομάδας, που μας έδωσαν ενέργεια και μαζί με τα άλλα παιδιά που είναι από την αρχή της σεζόν ανέβασαν την ομάδα μας σε άλλο επίπεδο. Όλα αυτά μας βοήθησαν να παίξουμε καλά στη Μάλαγα».

-το πού οφείλεται το νικηφόρο σερί της ομάδας: «Η σεζόν είναι μεγάλη και είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις για να επιστρέψεις στο σωστό δρόμο όταν είσαι σε δύσκολη θέση. Τον Ιανουάριο ήμασταν σε δύσκολη θέση, αλλά μείναμε ενωμένοι. Είμαστε η ίδια ομάδα από την αρχή της περιόδου, αλλά το κακό είναι πως μείναμε ενωμένοι και δεν καταρρεύσαμε με την πρώτη δυσκολία, όπως έγινε με άλλες ομάδες όταν έρχονται τα δύσκολα. Όλοι οι συμπαίκτες μου είναι πολύ καλά παιδιά κι αυτό φαίνεται εντός κι εκτός γηπέδων. Αυτό βοήθησε στο να αντιδράσουμε και ελπίζω να μας κάνει όλο και καλύτερους. Τους αγαπώ και μου αρέσει να παίζω μαζί τους».

-τα νέα αποκτήματα: «Μας έδωσαν ενέργεια και μας βοηθούν με πολλούς τρόπους. Είναι όλοι τους γρήγοροι και καλά παιδιά. Ξέρω πως η προσαρμογή σε μια νέα χώρα δεν είναι πάντα εύκολη. Ο Γουίλιαμς για παράδειγμα είναι πολύ ανοιχτόμυαλος και προσαρμόστηκε γρήγορα. Όλοι μας κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να βοηθήσουμε σε αυτό. Έχουμε πολύ καλά αποδυτήρια και αυτό είναι καθοριστικό στοιχείο. Θέλαμε παίκτες που να προσαρμοστούν άμεσα στη διάρκεια της σεζόν».

-το τι του έλειψε από την Ευρωλίγκα: «Είναι η πρώτη φορά που παίζω αρκετά στην Ευρωλίγκα. Δεν συνέβαινε αυτό στην Παρτιζάν. Φτάσαμε στο Top 16 και ελπίζω να φτάσουμε μέχρι το Final Four. Έχω παίξει σε διάφορα πρωταθλήματα, αλλά η Ευρωλίγκα είναι η ουσία του μπάσκετ. Για μένα αυτό είναι το πραγματικό μπάσκετ. Από τακτικής άποψης, πρέπει να σκέφτεσαι περισσότερο και να παίζεις για την ομάδα, αν θέλεις να πετύχεις. Αυτή τη στιγμή νιώθω πως η ομάδα μας είναι σαν οικογένεια και χτίζουμε κάτι καλό μαζί. Από την αρχή της σεζόν δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Επίσης από την Ευρωλίγκα μού είχαν λείψει οι οπαδοί. Έχω παίξει σε πολλά μέρη, αλλά δεν έχω δει τέτοιους οπαδούς, ειδικά σαν αυτούς του Παναθηναϊκού. Μας βοηθούν σε κάθε παιχνίδι και μας ωθούν να γινόμαστε καλύτεροι».

-τη συνεργασία με Διαμαντίδη και Καλάθη: «Είναι εύκολο για μένα, γιατί στο μπάσκετ πάντα υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ ψηλών και κοντών. Ο ένας έχει ανάγκη τον άλλο. Πρέπει να κάνω καλά σκριν για εκείνους και αυτοί πρέπει να μου πασάρουν την μπάλα. Φυσικά, είναι τιμή να παίζω με τον Δημήτρη. Είναι ζωντανός θρύλος και απίστευτος παίκτης. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω σε κανέναν ποιος είναι και πόσο επιτυχημένος είναι, οπότε το απολαμβάνω. Ο Νικ είναι διαφορετικός παίκτης, αλλά με βοηθά επίσης. Έχουμε πολύ καλή επαφή. Πολλές φορές λέει: "πρέπει να φροντίσω τον ψηλό", οπότε πρέπει να τον φροντίσω κι εγώ».

-το υψηλό ποσοστό στις βολές: «Αυτό που κάνει είναι να μην σκέφτομαι κάτι όταν εκτελώ βολές. Φυσικά, πρέπει να προπονείσαι πολύ και νομίζω ότι το κάνω. Δεν υπάρχουν μυστικά. Κάθομαι στη γραμμή και όλα έρχονται φυσιολογικά».

-το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα: «Ανυπομονώ για τον αγώνα. Το Βελιγράδι είναι η πόλη μου και πάντα είναι ιδιαίτερο συναίσθημα να παίζω με ομάδες της πατρίδας μου. Δεν έχω επιστρέψει σπίτι απ' την αρχή της σεζόν, οπότε πρόκειται να είναι ακόμη πιο ιδιαίτερο. Όλοι νιώθουμε ότι χρωστάμε κάτι στον Ερυθρό Αστέρα γιατί μας νίκησε στην έδρα μας, μπροστά στο κοινό μας, κάτι που δεν ήταν ευχάριστο».

-τη βοήθεια Τζόρτζεβιτς και Κούζμιτς στην προσαρμογή του: «Ήταν σημαντικό, αλλά όχι το πιο σημαντικό. Πρώτα απ' όλα, αγαπώ να παίζω για τον Σάσα. Έχουμε πολύ καλή επαφή. Χτίζουμε μία σχέση παίκτη-προπονητή γιατί περνούμε πολύ χρόνο μαζί όλη τη σεζόν. Ο Κούζμιτς και εγώ γνωριζόμαστε από την εθνική και είναι πάντα ωραίο να έχεις κάποιον, με τον οποίο μιλάς την ίδια γλώσσα. Παίζουμε με τον Σάσα Πάβλοβιτς πρώτη φορά και είναι ένας από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα ποτέ. Ο Γιάνκοβιτς με βοηθά γιατί μιλά και τις δύο γλώσσες. Ό,τι χρειαστώ εδώ στην Αθήνα, είναι εδώ για να βοηθήσει».

-το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός: «Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και να μην κοιτάζουμε ούτε πίσω ούτε πολύ μπροστά. Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι πάντα το επόμενο. Ζούμε τις στιγμές και δεν κοιτάμε πίσω, οπότε καμιά φορά ξεχνάμε πόσα πολλά έχουμε πετύχει. Το προπονητικό σταφ είναι κοντά μας, δουλεύει για εμάς και η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική. Είμαστε, όντως, πιο κοντά στα πλέι οφ απ' ότι ήμασταν πριν από πέντε εβδομάδες. Αν κρατήσουμε σωστή νοοτροπία και αξιοποιήσουμε το μομέντουμ μας, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: