Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Μέγας είσαι «Ίμπρα»!!


Μέγας είσαι «Ίμπρα»! (video)

Ο Ιμπραΐμοβιτς ήθελε «εκδίκηση» για την περσινή αποβολή και γύρισε στο Λονδίνο για πάρτι. Με μία ασίστ και ένα γκολ οδήγησε την Παρί στη νίκη (1-2) επί της Τσέλσι και στους «8» του Champions League.

Με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο αποδείχθηκε ότι η καλύτερη ομάδα από αυτό το ζευγάρι ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς επικράτησε και μέσα στο Λονδίνο επί της Τσέλσι με σκορ 1-2.

Καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν δίχως άλλο ο ηγέτης των Γάλλων, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο ενώ σημείωσε στο ενεργητικό του μία ασίστ και ένα γκολ, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην επόμενη φάση.

Η Τσέλσι έδειξε αντίδραση μετά το πρώτο γκολ των Γάλλων, κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα με τον Ντιέγκο Κόστα που ήταν συγκινητικός, καθώς αγωνιζόταν με πρόβλημα τραυματισμού, αλλά όταν ο Βραζιλιάνος αποχώρησε με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, το ματς έγειρε προς την πλευρά της Παρί. Δημιουργός αυτή τη φορά ήταν ο Ντι Μαρία που πρόσφερε το 1-2 στον Σουηδό επιθετικό που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πώς έπαιξαν

Δεν άλλαξαν πολλά πράγματα οι δύο ομάδες σε σχέση με όπως τις έχουμε συνηθίσει να αγωνίζονται σε αγγλικό και γαλλικό πρωτάθλημα.

Η Τσέλσι του Γκους Χίντινγκ αγωνίστηκε και πάλι με το 4-2-3-1 με τον Κένεντι αριστερό μπακ, σέντερ μπακ τους Κέιχιλ και Ιβάνοβιτς ενώ στο χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκε στο πλευρό του Φάμπρεγας ο Μίκελ και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ντιέγκο Κόστα, οι Αζάρ, Γουίλιαν και Πέδρο.

Από την άλλη πλευρά, ο Λοράν Μπλαν όπως αναμενόταν άφησε εκτός τον Έντινσον Καβάνι και πιστός στο 4-3-3 επέλεξε τον Μαρκίνιος δεξί μπακ ενώ ο Ραμπιό πήρε θέση δίπλα στους «σίγουρους» Ματουιντί και Μότα. Στην τριάδα της επίθεσης εκτός των Ντι Μαρία και Ιμπραΐμοβιτς, αγωνίστηκε ως βασικός ο Λούκας Μόουρα.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά του ματς φάνηκε ότι μεγαλύτερο ρόλο θα έπαιζε η θέληση και το πάθος, παρά τα συστήματα και οι τακτικές, αφού μόλις στα πρώτα 6 λεπτά οι δύο ομάδες είχαν από μία κλασική ευκαιρία. Στο 3’ ο Ντιέγκο Κόστα με μια προσποίηση στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Τιάγκο Σίλβα βρήκε λίγο χώρο και σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Τραπ απέκρουσε μακριά, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ντι Μαρία κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της Τσέλσι και πλάσαρε τον Κουρτουά, αλλά πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή απομάκρυνε με προβολή ο Ιβάνοβιτς.

Η ομάδα του Λοράν Μπλαν με σαφώς λιγότερο άγχος πήρε τα ηνία του ματς και στο 16’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ντι Μαρία με κάθετη πάσα βρήκε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μέσα στην περιοχή και ο Σουηδός με πάσα «πάρε-βάλε» έχρισε σκόρερ τον Ραμπιό που με ένα απλό άγγιγμα της μπάλας δεν είχε πρόβλημα να «γράψει» το 1-0.

inner

Στο 27’ κόντρα στη ροή του αγώνα η Τσέλσι κατάφερε να ισοφαρίσει, αφού ο Πέδρο έκλεψε την μπάλα από τον Μότα στον άξονα του γηπέδου, έπαιξε το «1-2» με τον Γουίλιαν και ο Βραζιλιάνος με κάθετη βρήκε τον Ντιέγκο Κόστα. Ο τελευταίος με ωραία ντρίπλα «απαλλάχθηκε» από το μαρκάρισμα του Τιάγκο Σίλβα και με πλασέ έκανε το 1-1.

Μέχρι το τέλος του α’ μέρους, η Τσέλσι πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αύξησε την ένταση στην άμυνα της Παρί, χάνοντας ευκαιρίες με σουτ των Φάμπρεγας (40’), Αζάρ (42’) και Ντιέγκο Κόστα (45’+1’), αλλά το 1-1 έμεινε ως ιστορία του α’ ημιχρόνου.

inner

Στο β’ ημίχρονο η Τσέλσι συνέχισε να επιτίθεται, αλλά ουσιαστικά όλα κρίθηκαν μέχρι το 65’… Συγκεκριμένα, στο 60’ ο καλύτερος παίκτης της Τσέλσι, Ντιέγκο Κόστα, αποχώρησε τραυματίας ενώ στο 65’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Τραπ να λέει «όχι» σε διαδοχικά σουτ των Γουίλιαν και Αζάρ.

Τότε ήταν που η Παρί μυρίστηκε «αίμα»… Στο 67’ ο Ντι Μαρία έκανε ό,τι ήθελε στην αριστερή πτέρυγα, έβγαλε τη σέντρα και ο Ιμπραΐμοβιτς σε κενή εστία, αφού είχε εξουδετερωθεί ο Κουρτουά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-2, προσθέτοντας και το γκολ στο ενεργητικό του, εκτός από την ασίστ.

inner


Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα ήταν καθαρά διαδικαστικά λεπτά με την Παρί Σεν Ζερμέν να φτάνει όπως αποδείχθηκε σε μια άνετη πρόκριση στους «8» του Champions League επί της Τσέλσι.


All Goals - Chelsea 1-2 Paris Saint Germain - 9... από samozaonekojeznam

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά - Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Κένεντι - Φάμπρεγκας, Μίκελ - Πέδρο, Γουίλιαν, Αζάρ (77’ Όσκαρ) - Ντιέγκο Κόστα (60’ Τραορέ)

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Τραπ - Μαρκίνιος, Νταβίντ Λουίς, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ - Μότα, Ματουιντί (87' Φαν ντερ Βιλ), Ραμπιό - Λούκας Μόουρα (77’ Παστόρε), Ντι Μαρία (82’ Καβάνι), Ιμπραΐμοβιτς
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: