Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Η συνήθεια που έγινε... Μπενφίκα!! (video)


Η συνήθεια που έγινε... Μπενφίκα! (video)

Με γκολ ΠΑΛΙ στο τέλος, των Γκαϊτάν 85’ και Ταλίσκα στα χασομέρια, η Μπενφίκα έφερε «τούμπα» το ματς με τη Ζενίτ, νίκησε και στη Ρωσία (1-2) και πήρε μεγάλη πρόκριση για τους «8» του Champions League!

Επική ανατροπή για την Μπενφίκα στην Αγία Πετρούπολη!

Ενώ όλα έδειχναν παράταση, αφού η Ζενίτ ισοφάρισε με το γκολ του Χουλκ στο 69’ το σκορ του πρώτου αγώνα και έχανε με το… τσουβάλι ευκαιρίες για να πάρει εκείνη την πρόκριση, οι «αετοί»… χτύπησαν, όπως και στη Λισαβόνα, στο τέλος και με τα γκολ των Γκαϊτάν (85’) και Ταλίσκα (90’+5’) νίκησαν και μέσα στη Ρωσία 2-1, και πήραν πανηγυρικά το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League!

Βασικοί Μήτρογλου, Σάμαρης (έπαιξε στο κέντρο της άμυνας και ήταν εξαιρετικός) και Φέισα, τρομερές επεμβάσεις από τον Λοντίγκιν, που νικήθηκε, όμως, στο φινάλε από τους φιλοξενούμενους.

Το ματς


Με, πραγματικά, φοβερές απουσίες, κυρίως στην άμυνα (χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα, Ζούλιο Σέσαρ και τους τιμωρημένους Ζαρντέλ, Αλμέιδα, αλλά και τον Λισάντρο Λόπες, που δεν πρόλαβε), η Μπενφίκα παρατάχθηκε με ενδεκάδα ανάγκης και τον -αξιοπρεπέστατο, τελικά, (και) εκεί- Ανδρέα Σάμαρη στο κέντρο της άμυνάς της, ενώ βασικοί ήταν, φυσικά και οι Μήτρογλου, Φέισα! Παρ’ όλα αυτά (και το υπέρ τους 1-0 από τον πρώτο αγώνα στη Λισαβόνα), οι «αετοί» μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι… μπας και αιφνιδιάσουν τη Ζενίτ, που, ανεξήγητα, στο πρώτο 20λεπτο βρισκόταν σχεδόν στο μισό γήπεδο.

Από εκεί και πέρα, ωστόσο, οι γηπεδούχοι… ανέβασαν στροφές και πίεσαν για να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα, σε ένα πολύ μέτριο, πάντως, πρώτο ημίχρονο. Ουσιαστικά, τα… πάντα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο…

inner

Σε αυτό, οι Ρώσοι μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια και έχαναν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, με τους φιλοξενούμενους, πάντως, να «αναγκάζουν» και εκείνοι με τη σειρά τους τον Λοντίγκιν να… βγάλει μεροκάματο και μάλιστα, με κάποιες εξαιρετικές επεμβάσεις. Ο Σμόλινκοφ αστόχησε στο 60’, όπως και ο Τζιούμπα δύο λεπτά αργότερα, ο Ζόνας, από την άλλη, νικήθηκε στο τετ-α-τετ (63’) από τον πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης, για να φτάσουμε στο 69’, όπου ο… εξαφανισμένος σχεδόν σε όλο το ματς Χουλκ έκανε το 1-0 με κεφαλιά!

inner

Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης το πίστεψε, πάλεψε για να μην πάει το παιχνίδι σε παράταση, αλλά στο τέλος, όπως συνέβη και στη Λισαβόνα, στο πρώτο ματς… χτύπησαν οι «αετοί»! Ο Γκαϊτάν πήρε το… ριμπάουντ στο 85’ από την απίστευτη απόκρουση του Λοντίγκιν σε τρομερό σουτ του Χιμένες (η μπάλα πήγε και στο δοκάρι) και ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά, «καθαρίζοντας», ουσιαστικά, την πρόκριση για τους Πορτογάλους, που έφεραν, τελικά… τούμπα το ματς, με ωραία κίνηση και σουτ του Ταλίσκα στο τελευταίο δευτερόλεπτο (ούτε σέντρα δεν έγινε). Το τέλος βρήκε, φυσικά, παίκτες και τεχνικό τιμ να πανηγυρίζουν έξαλλα μία μεγαλειώδη πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

inner



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Ζενίτ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Λοντίγκιν, Ανιούκοφ (58’ Σμόλινκοφ), Νέτο, Λόμπαερτς, Ζιρκόφ, Μαουρίτσιο (82’ Γιουσούποφ), Βίτσελ, Ντάνι, Τζιούμπα, Χουλκ, Κοκόριν (58’ Σατόφ).

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Έντερσον, Σεμέντο, Ρενάτο Σάντσες, Ελισέου, Λίντελοφ, Φέισα, Σάμαρης, Πίτσι (73’ Εντουάρντο Σίλβα), Γκαϊτάν, Ζόνας (90’+1’ Ταλίσκα), Μήτρογλου (67’ Ραούλ Χιμένες). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: