Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Ζαγοράκης: «Οφείλεται μια συγγνώμη στον Ιβάν Σαββίδη»


Ζαγοράκης: «Οφείλεται μια συγγνώμη στον Ιβάν Σαββίδη»

Με γραπτή δήλωσή του ο Θοδωρής Ζαγοράκης χαρακτηρίζει πρόκληση στα όρια του ρατσισμού τους χαρακτηρισμούς για τον Ιβάν Σαββίδη και τονίζει πως του οφείλεται μια συγγνώμη.

Θέση στο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με χαρακτηρισμούς και σχόλια αναφορικά με την ελληνικότητα και την καταγωγή του Ιβάν Σαββίδη πήρε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής και νυν ευρωβουλευτής, τονίζει πως η επίθεση που δέχεται ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ στερείται επιχειρημάτων, αναφέρεται στα πεπραγμένα του το διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα και κλείνει την τοποθέτησή του με την επισήμανση πως οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί -στα όρια του ρατσισμού- αποτελούν πρόκληση για το σύνολο του ποντιακού ελληνισμού.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Οφείλεται μια συγγνώμη από τον Ιβάν Σαββίδη»

«Με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου, υποχρεωμένος να κοιτάξω μπροστά αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, για το άθλημα που υπηρέτησα πάνω από δύο δεκαετίες, θεωρώ αδιανόητη και στερούμενη επιχειρημάτων, ακόμη και λογικής, την ενορχηστρωμένη επίθεση, που δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο κ. Ιβάν Σαββίδης αναφορικά με την ελληνικότητα και την καταγωγή του.

Ο κ. Ιβάν Σαββίδης έχει αποδείξει έμπρακτα, πολύ πριν η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. περάσει στην ιδιοκτησία του, την αγάπη του για την πατρίδα. Μια αγάπη εκφρασμένη και διατυπωμένη με τον ίδιο έντονο τρόπο, όπως ακριβώς την εκφράζουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων ομογενών ανά την υφήλιο.

Ο ποντιακός ελληνισμός του οποίου ο κ. Ιβάν Σαββίδης είναι από τους σημαντικότερους εκφραστές του, παραμένει όρθιος και δυνατός αποτελώντας φάρο ελπίδας και ανεξάντλητο παράγοντα προσφοράς προς την πατρίδα μας.

Ο κ. Ιβάν Σαββίδης, με το πάθος του Έλληνα ομογενή, αποφάσισε να επενδύσει στην Ελλάδα της κρίσης. Να προσφέρει δεκάδες θέσεις εργασίας, να καταβάλλει σε φόρους πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ, να δώσει όραμα και ελπίδα, σε μια χώρα που προσπαθεί να ορθώσει ξανά το ανάστημά της. Η επιχειρηματική και κοινωνική παρουσία του αποτελεί «κεφάλαιο» για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Οι επαναλαμβανόμενοι προσβλητικοί προσωπικοί χαρακτηρισμοί, στα όρια του ρατσισμού, αποτελούν το λιγότερο πρόκληση για όλους όσοι πάλεψαν και μόχθησαν για τον ποντιακό ελληνισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: