Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Θαύμα της φύσης ο Giannis!!


Θαύμα της φύσης ο Giannis

Αφιέρωμα του ESPN αποκαλεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο «κορυφαίο σώμα» του ΝΒΑ και αναλύει τα φυσικά χαρακτηριστικά του άσου των Μπακς που απέχουν πολύ από του μέσου ανθρώπου.

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ έχουν αναγκάσει αναλυτές να ασχολούνται μαζί του. Το ESPN σε ειδικό αφιέρωμά του αναλύει τα φυσικά χαρακτηριστικά του 21χρονου άσου των Μπακς και φτάνει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για το καλύτερο σώμα σε όλο το πρωτάθλημα.

inner

Ο Giannis πήρε περίπου 6 πόντους από τη μέρα που πήγε στο ΝΒΑ και πλέον ξεπερνά τα 2,10μ., ενώ μέσα σε ενάμιση χρόνο από τη στιγμή που έγινε ντραφτ πήρε 12 κιλά σε μυϊκή μάζα, δίχως όμως να χάσει την ταχύτητα και την ευλυγισία του, τη δυνατότητα να χαμηλώνει το κορμί του για να αμύνεται ή να ντριμπλάρει, να κάνει πλάγια βήματα και να ελέγχει απόλυτα το κέντρο βάρους του.

inner

Δεν είναι όμως μόνο αυτό… Ο Αντετοκούνμπο έχει 10,1 εκατοστά μεγαλύτερο άνοιγμα χεριών από αυτά των ανθρώπων στο ύψος του.

inner

Το μήκος του χεριού (από την άκρη του αντίχειρα ως την άκρη του μικρού δαχτύλου) είναι 30,4 εκατοστά, ενώ του μέσου ανθρώπου είναι 18,7 εκατοστά.

inner

Το πιο εντυπωσιακό στοιχεία, πάντως, είναι πως ο αχίλλειος τένοντας του διεθνούς άσου είναι 34,2 εκατοστά, διπλάσιος από τον μέσο όρο, δίνοντάς του τη δυνατότητα να έχει μεγαλύτερη έκρηξη και επιτάχυνση.

inner

Η έρευνα του ESPN έγινε με τη βοήθεια του Μάρκους Έλιοτ, ιδρυτή του «P3 Applied Sports Science», ενός προπονητικού κέντρου που ειδικεύεται στην προηγμένη αξιολόγηση των αθλητών εστιάζοντας στα σωματικά τους χαρακτηριστικά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: