Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

«Δράκοι» ενός τρελού παραμυθιού!

Πιάνοντας εντυπωσιακή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, η Πόρτο συνέχισε την ασταμάτητη πορεία της προς τον τελικό, επικρατώντας με 5-1 της Βιγιαρεάλ που προηγήθηκε στο 45’. «Καρέ» ο Ρανταμέλ Φαλκάο! Την ίδια ώρα, η Μπενφίκα επικράτησε με 2-1 της Μπράγκα και όλα είναι ανοιχτά ενόψει επαναληπτικού.



ΠΟΡΤΟ-ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικό, όπως άλλωστε και όλη η αναμέτρηση… Το μόνο που έλλειψε ήταν η «βροχή» από γκολ που ακολούθησε στο δεύτερο μέρος. Αμφότερες οι ομάδες έψαξαν από νωρίς το γκολ και δεν κλείστηκαν, χαρίζοντας μας πολλές φάσεις και ένα απολαυστικό  τρελό ρυθμό.

Ο γκολκίπερ της Πόρτο, Χέλτον, χρειάστηκε να επέμβει σε δύο καλές στιγμές του «κίτρινου υποβρυχίου», ενώ ο Ντιέγκο Λόπεθ της Βιγιαρεάλ είχε κάπως πιο εύκολο πρώτο 45λεπτο, καθώς οι «δράκοι» ως επί το πλείστον δοκίμαζαν μακρινά σουτ.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το 0-0 θα είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, ο Νιλμάρ έκανε μια κούρσα από τα δεξιά και σέντραρε στο πρώτο δοκάρι, εκεί όπου ο επερχόμενος Κάνι με κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Στην επανάληψη, όμως, το «υποβρύχιο» βυθίστηκε… Στο 48ο λεπτό ο Φαλκάο κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος ένα λεπτό αργότερα, ενώ με τη συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα ο συμπατριώτης του, Φρέντι Γκουαρίν με ατομική ενέργεια και διπλή προσπάθεια έδωσε κεφάλι στο σκορ.

Στο 68’ ο Φαλκάο δεν αστόχησε από πλεονεκτική θέση έπειτα από προσπάθεια του Χουλκ, ενώ επτά μόλις λεπτά αργότερα ο διεθνής φορ πέτυχε χατ-τρικ με εξαιρετικά δύσκολη κεφαλιά! Το τελικό 5-1 ήρθε με τη συμπλήρωση 90 λεπτών από τον ίδιο παίκτη, ο οποίος σημείωσε «καρέ» τερμάτων και μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ…

Πλέον, η Πόρτο δεν φαίνεται πως μπορεί να χάσει την πρόκριση στον τελικό του Δουβλίνου, αν και η Βιγιαρεάλ έχει αποδειχθεί πολύ παραγωγική στην έδρα της. Ίδωμεν…
Οι συνθέσεις:
ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Σαπουνάρου, Ρολάντο, Οταμέντι, Περέιρα, Γκουαρίν (77΄ Σόουζα), Φερνάντο, Μουτίνιο, Χουλκ (84΄ Τζέιμς Ροντρίγκες), Φακλάο, Κρίστιαν Ροντρίγκες (72΄ Βαλέρα).
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ : Ντιέγκο Λόπεθ, Γκασπάρ, Μαρτσένα, Μουζάκιο, Κατάλα, Κάνι (71΄ Ματίγια), Βαλέρο (67΄ Μουμπάρακ), Σοριάνο, Καθόρλα, Νιλμάρ (72΄ Μάρκο Ρουμπέν), Ρόσι.
Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: