Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Επεσε η ΑΕΚ

Την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της έγραψε την Μεγάλη Τετάρτη η ΑΕΚ. Η «Βασίλισσα» του ελληνικού μπάσκετ αν και κέρδισε τον Πανιώνιο εντός έδρας με 76-68, υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2, με τον Ηλυσιακό να επικρατεί του Κολοσσού στην Ρόδο με 58-49, σκορπώντας απογοήτευση στους πάντες, με τους παίκτες να είναι απαρηγόρητοι.  Εκτός πλεί οφ έμειναν οι κυανέρυθροι με αυτή την ήττα, καθώς δεν μπόρεσαν να πάρει τους δύο βαθμούς που ήθελαν για να πλασαριστούν στην πρώτη οκτάδα.

Το ματς:

O αγώνας πήγαινε πόντο-πόντο από το ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να δείχνουν αμέσως τις προθέσεις τους. Με τον Πανιώνιο να έχει καλή κυκλοφορία στην επίθεση και την ΑΕΚ να έχει στην σύνθεση της έναν εξαιρετικό Ντικούδη, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την Ένωση μπροστά στο σκορ με 22-17.

Το σκορ άνοιξε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Δύο συνεχόμενα τρίποντα του Μάκη Νικολαΐδη εκτόξευσαν την διαφορά στους 9 πόντους (29-19) στο 12ο λεπτό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βλέποντας πως η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει κάλεσε τάιμ άουτ. Το κρυφό χαρτί του Έλληνα τεχνικού ήταν οι Παραγιός, Μπατής και Αθηναίου, με τον πρώτο να πετυχαίνει δύο τρίποντα και τους υπόλοιπους να ακολουθούν και έτσι οι κυανέρυθροι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 35-38, ενώ οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο ημίχρονο με τον Πανιώνιος να διατηρεί μία διαφορά τριών πόντων (37-40).

Χέρι-χέρι και χαρτάκια

Οι φίλοι της ΑΕΚ που είχαν γεμίσει το κλειστό της Ζωφριάς συνέχισαν να πετούν χαρτάκια στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε ευκαιρία, με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στον αγώνα, με τον αντίστοιχο του Κολοσσού με τον Ηλυσιακό να ακολουθούν προκειμένου να υπάρχει ισονομία.

Ξέσπασμα...

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν πραγματικό ντέρμπι. Και οι δύο ομάδες αποφάσισαν να μεταφέρουν την μπάλα κοντά στο καλάθι και συμβάδιζαν στο σκορ, μέχρι ένα λεπτό πριν από το τέλος της περιόδου, όπου ο Δορκοφίκης με τρίποντο έβαλε μπροστά την ΑΕΚ με 56-53, ενώ ο εντυπωσιακός Ντικούδης με ένα ακόμα δίποντο, έκλεισε το σκορ στο 58-53.

Στην τέταρτη περίοδο, η ΑΕΚ έσφιξε την άμυνα της, κράτησε τον Πανιώνιο χωρίς σκορ για 2:30 λεπτά και με σκόρερ τους Δορκοφίκη και Καλλινικίδη, πήγε την διαφορά στην μέγιστη τιμή της δηλαδή στο +9 (62-53). Ο Άντερσον ξεκόλησε τους Νεοσμηρνιώτες με τρίποντο από την γωνία, ενώ ο Κοβίλ με κάρφωμα έκανε το 62-58. Ο Δορκοφίκης έκανε το 64-58, ενώ ο "μπομπέρ" Μάκης Νικολαίδης με τρίποντο από το σπίτι του έβαλε φωτιά στις εξέδρες, κάνοντας το 67-58.

και κηδεία...

 Την στιγμή που η ΑΕΚ έδειχνε να παίρνει μπρος, ο Ηλυσιακός έπαιρνε το προβάδισμα στην Ρόδο με 53-46 και πλέον η Ένωση έχανε την παραμονή. Παρόλα αυτά η διαφορά πήγε στους 10 (70-60), αλλά το αυτί και το μυαλό ήταν στην Ρόδο. Το τελικό 49-58 όμως υπέρ του Ηλυσιακού, καταδίκασε την Ένωση, που από του χρόνου θα αγωνίζεται στην Α2.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 37-40,58-53

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Τανατζής, Ψαριανός

ΑΕΚ (Κορωνιός): Καστλ, Κοχαντάρεβιτς 3, Νικολαίδης 18 (4), Μπόιντ 3 (1), Ντικούδης 29 (1), Δορκοφίκης 12 (1), Καλλινικίδης 7, Μάντιτς 4.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μπαρτζώκας): Άντερσον 19 (4), Αθανασούλας 2, Τσιάρας 8 (1), Αθηναίου 6 (2), Μπατής 8 (2), Γιάνκοβιτς 1, Ιωάννου, Σαρηκόπουλος 13 Κόβιλ 13, Παραγιός 10 (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: