Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Δεν τιμωρεί τον Ινιέστα η UEFA

Την απόφαση να μην επιβάλει στον Αντρές Ινιέστα μία επιπλέον αγωνιστική τιμωρίας πήρε η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA. Όπως είχε γίνει γνωστό τη Μεγάλη Τρίτη, εξεταζόταν το ενδεχόμενο ο μέσος της Μπαρτσελόνα να τιμωρηθεί με μία αγωνιστική επειδή φέρεται να δέχτηκε ηθελημένα κίτρινη κάρτα στα τελευταία λεπτά του πρώτου προημιτελικού του Champions League απέναντι στη Σαχτάρ (5-1), προκειμένου να εκτίσει ποινή στον διαδικαστικού χαρακτήρα επαναληπτικό και να «καθαρίσει» εν όψει της συνέχειας της διοργάνωσης.

Μετά την εξέταση της υπόθεσης, το αρμόδιο όργανο έκρινε πως δεν συντρέχει λόγος τιμωρίας του ποδοσφαιριστή. Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα βάσισαν την υπερασπιστική γραμμή στον πρότερο έντιμο βίο του Αντρές Ινιέστα, αλλά και στο γεγονός ότι ο Σέρχιο Ράμος και ο Τσάμπι Αλόνσο είχαν τιμωρηθεί με απλό πρόστιμο όταν είχαν επιδιώξει την κίτρινη κάρτα στον εκτός έδρας αγώνα με τον Άγιαξ για τη φάση των ομίλων του Champions League.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Αντρές Ινιέστα θα αγωνιστεί κανονικά στον πρώτο ημιτελικό του Champions League απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στις 27 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: