Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Το άγχος έφυγε, το «ψαλίδι» έρχεται!!

Η επίσημη ανακοίνωση από την ΕΠΟ, προκειμένου και με την…βούλα να φύγει από τους ανθρώπους της ΑΕΚ το άγχος για την αδειοδότηση. Όμως είναι δεδομένο πως για τους κιτρινόμαυρους τα…δύσκολα τώρα αρχίζουν. Μπορεί βλέπετε ο φάκελος που κατατέθηκε να ήταν πλήρης και να επέτρεψε την αδειοδότηση. Αλλά ανάμεσα στα έγγραφα, υπήρχε και ο προϋπολογισμός για την επόμενη σεζόν.

 Ένας προϋπολογισμός ο οποίος περιλαμβάνει περικοπές στα έξοδα, της τάξεως του 30% με 40%. Κάτι που φυσικά και δεν μπορεί να επιτευχθεί στην ΑΕΚ μόνο με τα… διαζύγια. Μόνο δηλαδή με λύσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών. Χρειάζεται να μπει ένα γενικό ψαλίδι στο ρόστερ. Να αναζητήσει δηλαδή η ΑΕΚ όχι μόνο το «ξαλάφρωμα» από κάποια συμβόλαια, αλλά και έσοδα από παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών.
Βεβαίως οι κιτρινόμαυροι δεν μπορούν να θεωρήσουν ως δεδομένα έσοδα από πωλήσεις.

Ξέρουν πως για τον Σκόκο ενδιαφέρονται πολλοί σύλλογοι, γνωρίζουν πως το ίδιο ισχύει για τους Μανωλά και Μάκο αλλά και για τον Σάχα. Αλλά δεν μπορούν να θεωρήσουν ως δεδομένο κανένα έσοδο, από την στιγμή που δεν υπάρχουν καν αυτή την στιγμή προτάσεις. Προφανώς και «ποντάρουν» στις παραχωρήσεις. Αλλά δεν μπορούν αν προσδιορίσουν συγκεκριμένο προσδοκώμενο ποσό, από τυχόν πωλήσεις.

Γι αυτό και πρέπει να πάνε στα…σίγουρα όσον αφορά το «ψαλίδι». Να προχωρήσουν δηλαδή σε διαζύγια με ποδοσφαιριστές που τα συμβόλαια τους είναι υψηλά ή που έστω θεωρούνται ασύμφορα. Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν και ο Γκερέιρο (με ετήσιες αποδοχές στις 580 χιλιάδες) και ο Σάχα (με ετήσιες αποδοχές στις 650χιλιάδες) ακόμα και ο Γιάχιτς (με 350χιλιάδες ετησίως). Και για τους τρεις θα γίνει προσπάθεια να παραχωρηθούν. Ωστόσο το πιο πιθανό είναι πως ξεκινήσουν συζητήσεις, προκειμένου να βγουν διαζύγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: