Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

«Έχασε» την προσφυγή η Σιόν


Υπέρ της FIFA και της ελβετικής λίγκας και σε βάρος της Σιόν ήταν η απόφαση δικαστηρίου της Ελβετίας στη διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές. Στο σύλλογο είχε επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών, ωστόσο η ομάδα απέκτησε έξι παίκτες και μάλιστα χρησιμοποίησε κάποιους εξ αυτών στο εγχώριο πρωτάθλημα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το Europa League.

Η Σιόν είχε προσφύγει στα δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση και την επιστροφή της στη διοργάνωση, ωστόσο μετά από την απόφαση αυτή φαίνεται πως δύσκολα θα έχει τύχη και η διαμάχη της με την UEFA στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) την ερχόμενη Πέμπτη. Παράλληλα απειλείται με βαριά τιμωρία, επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια κι ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, η οποία προβλέπει την εξέταση τέτοιων θεμάτων από αθλητικά όργανα.

Ο πρόεδρος της ελβετικής λίγκας Τόμας Γκριμ έκανε λόγο για «νίκη, όχι μόνο για το πρωτάθλημα, αλλά και για τη FIFA και την UEFA», ενώ πρόσθεσε πως «… το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει τα προσωρινά μέτρα που επέτρεπαν στους συγκεκριμένους παίκτες να αγωνίζονται».

Πλέον η Σιόν κινδυνεύει με μηδενισμό στους αγώνες όπου χρησιμοποίησε τους έξι ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποκτήθηκαν εν καιρώ απαγόρευσης μεταγραφών. Η ομάδα είναι τρίτη στη βαθμολογία, πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Βασιλεία.
Sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: