Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Έφη Θώδη, Κάτμαν και Βλάσης Τσάκας!!

Ο Κώστας Καίσαρης, επιλαμβάνεται για μια ακόμα φορά του θέματος Βλάσης Τσάκας. Συγκρίνει την περίπτωση του, μ αυτή Έφης Θώδη και εκφράζει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του για το τι μέλλει γεννέσθαι.
Έφη Θώδη, Κάτμαν και Βλάσης Τσάκας
ΥΠΟΘΕΣΗ Εργασίας: Συμπίπτει να ταξιδεύουν στο ίδιο αεροπλάνο ο Λουκάς Παπαδήμος κι ο Βλάσης Τσάκας. Με ποιον θα ασχοληθούν περισσότερο οι επιβάτες;
Η απάντηση είναι προφανής. Ο εκπρόσωπος του πρίγκηπα θα κερδίσει τον εκπρόσωπο του διεθνούς τραπεζικού συστήματος κατά κράτος. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβια, ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας. Θ αποδειχθεί μούφα; Ή, θα έρθει ο Σουλτάν Αλ Σαούντ, καμαρωτός-καμαρωτός, καβάλα στην καμήλα;
Ποιο πιθανό μοιάζει το πρώτο, αλλά όπως έχει πει και ο Ίαν Φλέμινγκ, "ποτέ μη λες ποτέ". Προς το παρών ο Βλάσης Τσάκας, ζει τον δικό του μύθο. άφησε γγια λίγα τον Ροναλντίνιο, κι ασχολήθηκε με τον διαιτητή του ντέρμπι: Καλύτερα να σφυρίζει ο ίδιος ο Μαρινάκης, παρά ο Γιάχος". Η δημοσιότητα, είναι σαν τον ήλιο. Η πολύ έκθεση δημιουργεί προβλήματα και μάλιστα πολύ σοβαρά.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Έφης Θώδης. Πως είχε ξεκινήσει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις και πως κατέληξε. Είτε αληθινός είναι ο Τσάκας είτε ψεύτικος, η δημοσιότητα τον έχει τρελάνει. Ένας ήρωας που θα ήταν ταμάμ για τις εκπομπές της Ανίτας Πάνια, περνάει από το περιθώριο στο παρασκήνιο.
Δίνει συνεντεύξεις σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις. Αναφέρεται στον Υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο και στην επιτακτική ανάγκη να τροποποιηθεί ο σχετικός Νόμος για να μπορέσει ο πρίγκηπας, να πάρει τον Παναθηναϊκό. Φτιάχνει το επόμενο ΔΣ της ΠΑΕ, κάνει μεταγραφές, καταρτίζει την 11αδα απ' τον Γενάρη και μετά με Ροναλντίνιο και Σικαμπάλα και πλαισιώνουν τον Λέτο.
Έχει πάρει τόσο σοβαρά τον ρόλο του, όσο κι ο Κάτμαν στις παραστάσεις της Ανίτας Πάνια. Ποιος είπε ότι ο κόσμος της τηλεόρασης είναι ψεύτικος; Ο Βλάσης Τσάκας, αποδεικνύει στη πράξη το αντίθετο. Και χωρίς να έχει από πίσω του, σκηνοθέτη και παραγωγό. Μόνος του πλασάρει και πουλάει τον εαυτό του.
Χθες το βράδυ, κάποιος με ρώτησε: "Ρε Καίσαρη, πες ότι είχες μια ομάδα. Θα τον έπαιρνες τον Τσάκα για φροντιστή;". Ωραία ερώτηση. Ο φροντιστής είναι η μάνα του λόχου. Η χαρά των αποδυτηρίων. Τα καθήκοντα του, δεν περιορίζονται στο τυπικό μέρος, να μαζεύει σώβρακα, κάλτσες και φανέλες των ποδοσφαιριστών. Εχεί στις περισσότερες των περιπτώσεων και τον ρόλο του άτυπου διασκεδαστή. Οι ποδοσφαιριστές είτε με αθώα πειράγματα, είτε με πατσαβούρες, ξεσπάνε επάνω του για να βγάζουν το άγχος πριν τα ματς.
Ο κυρ Γιάννης τη δεκαετία του 80 στην Εθνική ομάδα, άνοιγε κάθε φορά το δωμάτιο των Αναστόπουλο-Μητρόπουλου, μετά φόβου θεού πίστεως. Κατακούτελα τον βρίσκανε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια καλό χαρτζηλίκη. Αν είχες λοιπόν μια ομάδα θα έβαζες τον Τσάκα φροντιστή για να χαλαρώσουν οι ποδοσφαιριστές;
Aπό πρώτη άποψη δείχνει τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Η εικόνα και μόνο του Τσάκα, με την φόρμα πάνω-κάτω, να μαζεύει ρούχα, παπούτσια, μπάλες και τους ποδοσφαιριστές να του ρίχνουνε φασίνες, τα λέει όλα.
Στην πορεία, όμως, είναι δεδομένο, ότι αποδυτήρια και ομάδα, θα γινόντουσαν μπουρδέλο. Όποιος έβαζε τον Τσάκα φροντιστή, ήταν σα να είχε βάλει μία ωρολογιακή βόμβα στα αποδυτήρια. Η πλάκα είναι καλή όταν δεν ξεπερνάει τα όρια. Κι ο Τσάκας έχει ξεφύγει και τα έχει ξεπεράσει προ πολλού.
Για φροντιστής σίγουρα δεν κάνει. Για αντιπρόεδρος στο επόμενο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και δεξί χέρι του πρίγκηπα οψόμεθα. Έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή το πράγμα θα κατασταλάξει. Οι εκδοχές λοιπόν είναι τρεις. Α: Μία ωραία πρωία θα εξαφανισθεί. Θα χαθεί σαν διάτοντας αστέρας και δεν θα τον ξαναδεί κανείς. B Θα ολοκληρωθεί το ντιλ και θα τον βλέπουμε εκ των δεξιών του πρίγκηπα, όπως τον Γιώτη Αυγήτα, δίπλα στον Νικόλα Πατέρα. Γ: Θα αναλάβουν την περίπτωση του οι κύριοι με τα άσπρα, όπως και με την Έφη Θώδη.
Η έκθεση στην δημοσιότητα μπορεί να μην σκοτώνει, αλλά οι βλάβες που προκαλεί είναι σοβαρές και μάλιστα κάποιες φορές ανεπανόρθωτες.
Πηγή: sport24.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: