Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Δρούγας: «Να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος»


ÅÑÃÏÔÅËÇÓ-ÇÑÁÊËÇÓ / IRAKLIS-ERGOTELIS

Στο «Αθλητικό Metropolis»  και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Παναγιώτης Δρούγας, που φέτος  αγωνίζεται στην ομάδα της Καλαμάτας στη Foodball league 2.
«Το πιο σημαντικό είναι ότι αγωνίζομαι και θα κλείσω την καριέρα μου στην ομάδα της Καλαμάτας που έκανα τα πρώτα μου βήματα, ανδρώθηκα ως ποδοσφαιριστής και μου έδωσε τη δυνατότητα να πάρω  και μεταγραφή στη μεγάλη κατηγορία. Δεν το κρύβω όμως πως έχω παράπονο που δεν έπαιξα είτε ως αντίπαλος με τον Ηρακλή , η ακόμα και να τελειώσω την καριέρα μου στον Ηρακλή χωρίς χρήματα. Θα ήταν τιμή μου».
Για την περιπέτεια που βιώνει ο Ηρακλής ο Παναγιώτης Δρούγας είπε: «Ποτέ δεν περίμενα ότι ο Ηρακλής, αυτή η ιστορική ομάδα  θα αγωνίζεται στη Δ΄Εθνική. Κάποιοι ήθελαν να ρίξουν τον Ηρακλή και τα καταφέρανε. Παρόλα αυτά υπάρχει και κάτι πολύ θετικό σε αυτή την ιστορία. Ο Ηρακλής όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησε πολλά χρέη. Νομίζω ότι τώρα έχει μια τεράστια ευκαιρία να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα και έχουν την οικονομική επιφάνεια να τον στηρίξουν. Σε δύο τρία χρόνια θα έχει βρεθεί επενδυτής που θα θέλει να πάρει τον Ηρακλή. Ο σύλλογος πρέπει να επενδύσει στις υποδομές και να βγάλει παίκτες, όπως και στο παρελθόν, σαν τον Λαγό, τον Παπαστεργιανό κτλ.» 
Όσο για το ποιοι οδήγησαν τον Ηρακλή στη Δ΄ Εθνική είχε να πει: «Λίγο πολύ  όλοι γνωρίζουν ποιοι  οδήγησαν τον Ηρακλή σε αυτή την κατηγορία. Ευθύνες έχουν και οι διοικήσεις που πέρασαν γιατί έφεραν παίκτες που δεν άξιζαν με υπέρογκα συμβόλαια . Όλοι οι πρόεδροι που πέρασαν από τον Ηρακλή, είχαν μεγαλοκαρχαρίες δίπλα τους , όπως τους αποκαλώ εγώ, οι οποίοι δημιούργησαν τεράστια χρέη».
Για την ιστορία με τα στημένα ο έμπειρος ποδοσφαιριστής είχε να πει: «Επτά χρόνια που ήμουν στον Ηρακλή δεν πέρασε ούτε μία στιγμή από το μυαλό μου ότι υπήρχε έστω και ένα στημένο παιχνίδι. Τώρα κατάλαβα ότι υπήρχε παρασκήνιο. Νόμιζα ότι έπαιζα σε ένα καθαρό πρωτάθλημα αλλά έπαιζα σε ένα βρώμικο. Ελπίζω να καθαρίσει αυτή η βρωμιά και να έχουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα».
Για το ποιες στιγμές του έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό του ο Παναγιώτης Δρούγας είπε: « Έχω πάρα πολύ καλές στιγμές. Νομίζω ότι το παιχνίδι στη Ξάνθη που μείναμε στην κατηγορία ήταν η πιο γλυκιά στιγμή. Επίσης η χρονιά που αγωνίστηκα με τα χρώματα του Ηρακλή στην Ευρώπη. Η πιο άσχημη στιγμή στην καριέρα μου ήταν όταν τραυματίστηκα που ήταν και ο πιο σοβαρός τραυματισμός που είχα ως αθλητής».
Για την προσπάθεια του Γιώργου Ξενίδη και του Εμπενίζερ Χάγκαν ο Παναγιώτης Δρούγας συμπλήρωσε:
«Και με τα δύο παιδιά ήμουν συμπαίκτες. Ο Εμπενίζερ είναι ένα πολύ σεμνό παιδί. Ο Γιώργος Ξενίδης ήταν πρώην παίκτης του Ηρακλή και ακόμα και όταν έπαιζε σε άλλη ομάδα πάντα ενδιαφέρονταν για τον Ηρακλή. για Και οι δύο θέλουν μόνο το καλό του Ηρακλή. Εάν βρεθούν και άνθρωποι με οικονομική επιφάνεια να τους βοηθήσουν μπορούν να βοηθήσουν τον Ηρακλή να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Προσωπικά πιστεύω ότι στις διοικήσεις πρέπει να βρίσκονται άνθρωποι που να γνωρίζουν από ποδόσφαιρο. Όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ που έχει αναλάβει ο Ζαγοράκης. Εάν τα καταφέρουν οι δύο αυτοί άνθρωποι τότε ο σε δύο τρία χρόνια θα επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία».
Τέλος ο Παναγιώτης Δρούγας θέλησε να στείλει αι ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «Ο υποβιβασμός στην Δ’ Εθνική δεν είναι εύκολη διαδικασία για κανέναν. Πρέπει όμως ο κόσμος να καταλάβει ότι η ομάδα έπεσε. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει ο κόσμος τόσο ποιο γρήγορα θα προσαρμοστεί και θα μπορέσει να κοιτάξει πώς να επενέλθει. Ο κόσμος του Ηρακλή να βοηθήσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που δεν έχουν παίξει ποτέ σε επαγγελματική κατηγορία να προσαρμοστούν. Η πρώτη χρονιά είναι η πιο δύσκολη και η πιο σημαντική. Δεν πρέπει ο κόσμος και η διοίκηση να αναλωθούν στις αιτίες που έπεσε ο Ηρακλή και στο ποιοι ευθύνονται . Πρέπει να εκμεταλλευτούν τη χρονιά αυτή. Να μη πάει χαμένη ώστε από την επόμενη κιόλας χρονιά ο Ηρακλής να είναι μια κατηγορία πάνω».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: