Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ποιος είναι ο καλύτερος;

Να μπαίνουμε σιγά-σιγά και στους ρυθμούς του ντέρμπυ των «αιωνίων». Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Ποιος είναι ο καλύτερος;
Αν και είναι η αλήθεια, ότι με τα όσα γίνονται γύρω μας, εντός και εκτός Ελλάδας και το φάσμα ενός νέου, Ευρωπαϊκού Κραχ, όλα μοιάζουν να κινούνται σε ένα παράλληλο σύμπαν. Τουλάχιστον για όσους έχουν ακόμη μυαλό και δεν φορούν παραμορφωτικούς φακούς.
Γιατί, τι παραπάνω θα αποδείξει το ματς του Σαββάτου, όποιος και αν είναι ο νικητής, εκτός από το αυτονόητο; Ότι η μια από τις δύο διεκδικήτριες του τίτλου, θα προσθέσει τρεις πολύτιμους βαθμούς, στην κούρσα για το Κύπελλο του πρωταθλητή. Με τον Παναθηναϊκό να προηγείται στην βαθμολογία, σίγουρα ένα δικό του τρίποντο, θα του δώσει ένα σοβαρό προβάδισμα. Νίκη του Ολυμπιακού πάλι, θα τον φέρει επικεφαλής, έστω και με ισχνή διαφορά, αλλά με ένα μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ για την άμεση συνέχεια.
Όμως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του και χρόνο να συμβούν πολλές ανατροπές. Σε όποια κατάσταση και αν βγουν οι δύο μονομάχοι του Σαββατόβραδο. Μόνον εάν η επικράτησή τους είναι τόσο εκκωφαντική, μπορεί να αλλάξει ριζικά τις ισορροπίες του πρωταθλήματος μας. Και οι δύο άλλωστε έχουν αποδείξει, ότι διαθέτουν την καλύτερη ποιότητα, σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ο Παναθηναϊκός όντας η πολύ ευχάριστη έκπληξη, αφού κόντρα στα καλοκαιρινά προγνωστικά, και ποιοτικός είναι και καλή μπάλλα παίζει. Επίσης ο Ολυμπιακός, έχει το ρόστερ και τα ονόματα, και απλά ψάχνει την επιβεβαίωση των στοιχείων της θεωρίας και στην πράξη, αφού μέχρι τώρα, παρουσιάζει ανορθογραφίες.
Ο εφετινός τίτλος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, θα κριθεί στα πόσα λάθη θα κάνουν οι δύο τους, στην πορεία μέχρι το φινάλε. Στο πόσους βαθμούς θα πετάξουν στα σκουπίδια, κυρίως από δική τους «αμέλεια» και λιγότερο από επιμέλεια των υπολοίπων ομάδων της Σούπερ Λήγκ. Επομένως, καλό το ματς στο Καραϊσκάκη για την καζούρα και την πατροπαράδοτη κόντρα των οπαδών των δύο συλλόγων, αλλά μέχρις εκεί. Ούτε τον τίτλο του καλύτερου θα πάρει κανείς από τις 19 Νοεμβρίου, ούτε κανένα Κύπελλο και καμμιά απονομή θα γίνει στην Κυριακή. Και αν εξυπηρετεί την «προπαγάνδα», ένθεν κακείθεν, σε μια ψυχρή αποτίμηση, η ανάλυση η δική μας θα πρέπει να περιοριστεί, ακριβώς στα παραπάνω στοιχεία.
Αν τώρα βέβαια, υπάρξει κανένα σκορ, που θα μνημονεύεται για καιρό, τότε μπορεί πράγματι να γείρει πολύ η πλάστιγγα, στην μια ή στην άλλη κατεύθυνση, έστω και τόσο νωρίς. Για αυτό θα είμαστε εδώ, για να τα δούμε με νηφαλιότητα την Κυριακή.
Χαλαρώστε λοιπόν και ευχηθείτε τουλάχιστον να έχουμε να μιλάμε για το όμορφο θέαμα, που και οι δύο έχουν δείξει ότι μπορούν να προσφέρουν, και για ένα ντέρμπυ, που θα είναι άξιο αναφοράς, για την ποιότητα του.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: