Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Δώνης: «Έχουμε αυτοπεποίθηση»

Αισιόδοξος για την πορεία του Ατρόμητου και στην συνέχεια του πρωταθλήματος, εμφανίστηκε ο Γιώργος Δώνης. Ο Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ενώ αναφέρθηκε και στο ντέρμπι μεταξύ των «αιωνίων» αντιπάλων. Ο Γιώργος Δώνης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FΜ». Αναλυτικά τόνισε:
Για την αναμέτρηση της Κυριακής με το Λεβαδειακό: «Προερχόμαστε από ρεπό και αν υπολογίσουμε και τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, έχουμε να παίξουμε τρεις εβδομάδες. Ο Λεβαδειακός είναι άγνωστη ομάδα από την άποψη ότι δεν την έχουμε δει, αλλά είναι ένας σύλλογος με εμπειρία στη Σούπερ Λίγκα και με αρκετούς παίκτες που τους γνωρίζουμε καλά».
Για το αν η βαθμολογική θέση αγχώνει την ομάδα: «Δεν το σκεφτόμαστε έτσι, ούτε έχουμε ιδιαίτερο άγχος. Νομίζω πως μέχρι τώρα αυτό λειτουργεί θετικά από άποψη ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης. Οι ποδοσφαιριστές μας πιστεύουν περισσότερο στους εαυτούς τους και στην ομάδα. Πιστεύουμε πως η ομάδα δεν έχει φτάσει ακόμη στο ταβάνι, έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη σε διάφορα κομμάτια».
Για τους στόχους του Ατρόμητου: «Δεν έχουμε θέση σε καμία χρονιά στόχο τη σωτηρία. Μου αρέσει που άκουσα τους παίκτες μου να λένε ότι περιμένουν το αποτέλεσμα του ντέρμπι για να δουν αν θα είμαστε δεύτεροι ή τρίτοι. Αυτό σημαίνει πως έχουν αυτοπεποίθηση. Πιστεύουμε όλοι πως φέτος μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση».
Για τους τομείς που μπορεί να βελτιωθεί ο Ατρόμητος: «Το βασικό για μας είναι ότι στην ενδεκάδα μας έχουμε επτά νέους ποδοσφαιριστές, που έχουν προσαρμοστεί σε μια άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού και αποκτούμε καλύτερη χημεία. Στο δημιουργικό κομμάτι μπορούμε να βελτιωθούμε. Είμαστε μια ομάδα που μπορεί να κάνει πολλά στην επίθεση, αλλά όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες ίδιας δυναμικότητας ειδικά στην έδρα μας, οι αντίπαλοι κλείνονται στο μισό γήπεδο. Πάντα ήμασταν ομάδα πρωτοβουλίας και θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Είμαστε πιο δυνατοί στις στημένες φάσεις, στην αμυντική μας λειτουργία και είμαστε πιο γρήγορη ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».
Για το αν η φετινή πορεία είναι η καλύτερη στην προπονητική καριέρα του: «Το ποδόσφαιρο είναι συγκυρίες και λεπτομέρειες. Με τον Ατρόμητο και τη Λάρισα υπήρχαν ματς στις αρχές της σεζόν, που ήμασταν πολύ καλοί αλλά αναποτελεσματικοί. Φέτος όμως έρχονται και τα αποτελέσματα και γι' αυτό προσωπικά πιστεύω πως είναι η καλύτερη χρονιά, καθώς συνδυάζουμε τα πάντα, καλή απόδοση και καλό ποδόσφαιρο».
Για τις κλήσεις παικτών του Ατρόμητου στην Εθνική: «Ήμουν σίγουρος μετά και την κλήση του Τάτου πως θα έρθουν και άλλες κλήσεις παικτών μας στην Εθνική. Μάλιστα το είχα και πει στον ίδιο τον Γιαννούλη. Όταν μια ομάδα πηγαίνει καλά και δείχνει πως έχει καλή παρουσία, προκαλεί το ενδιαφέρον. Ειδικά ο Ατρόμητος προκαλεί το ενδιαφέρον γιατί έχει πολλούς Έλληνες, κάτι που δεν το έχουν άλλες ομάδες. Νομίζω πως θα κληθούν κι άλλοι. Ο Φυτανίδης, χωρίς να θέλω να αδικήσω άλλους παίκτες της ομάδας μου, είναι ο πιο σταθερός παίκτης του Ατρομήτου φέτος. Ξέρω, βέβαια, πως η Εθνική έχει πολλές επιλογές στη συγκεκριμένη θέση (άμυνα), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να πάρει μια ευκαιρία».
Για το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Υπάρχουν καλές προϋποθέσεις για να δούμε ένα καλό και θεαματικό παιχνίδι. Σε τέτοια ματς δεν μπορείς να προβλέψεις αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός είναι σε εξαιρετική κατάσταση, με παίκτες μεσοεπιθετικά που είναι πολύ καλοί και ατομικά, αλλά και σε συνεργασίες. Ο Ολυμπιακός είναι μα καλά δομημένη ομάδα σε ποιότητα και τακτική. Θα είναι ένα καλό τεστ και για τους δύο για να δούνε τις δυνατότητές τους».
Για την απουσία του Αριέλ Ιμπαγάσα από το ντέρμπι: «Δεν μπορείς να καλύψεις απόλυτα μια τέτοια απουσία. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν παίκτες που σε κάποια κομμάτια ξεχωρίζουν. Καμία ομάδα δεν μπορεί να καλύψει το κενό ενός παίκτη που είναι από τους κορυφαίους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: