Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Μητρόπουλος:«Ο Κουρίδης έπρεπε να παραιτηθεί»


mitropoulos

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπολος, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Revolution» και ήταν καταπέλτης τόσο για την υπάρχουσα κατάσταση στην ελληνική διαιτησία όσο και για το τι επικρατεί στα υπόλοιπα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για το ενδεχόμενο να συμφιλιωθούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός:«Δεν υπάρχουν τέτοιες προοπτικές γιατί και οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικά συμφέροντα. Αλλά και οι ίδιοι οι οπαδοί αλλά και τα ΜΜΕ δεν θα άφηναν να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί θα έχαναν το ψωμί τους. Η υπάρχουσα κατάσταση είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσει να υφίσταται».
Για τον ορισμό του Γιάχου στο Σαββατιάτικο ντέρμπι:«Με τον συγκεκριμένο διαιτητή υπάρχει μία περίεργη ιστορία. Στον Γιάχο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το παιχνίδι Ηλιούπολης Λεβαδειακού, ενώ αποδεδειγμένα έχει αποδειχθεί ότι δεν εμπλέκεται στα στημένα. Ο ίδιος όμως δεν έχει απολογηθεί ,ενώ η κατηγορία συνεχίζει να υφίσταται. Για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί να σφυρίξει ούτε ο Καλόπουλος ούτε ο Τρύφωνας και έτσι δεν ήταν υποψήφιοι για το ντέρμπι, κάτι που δεν συμβαίνει όμως με τον Γιάχο».
Για το γεγονός ότι οι διαιτητές δηλώνουν άλλο σύνδεσμο σε σχέση με τον τόπο διαμονής:«Αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο. Η ΚΕΔ το επιτρέπει για να κάνει το χατήρι στους προέδρους των Ενώσεων και να λένε αυτοί με τη σειρά τους ότι διαιτητής από τη δική τους Ένωση σφυρίζει στη Σούπερ Λίγκα. Επιπλέον δεν υπάρχει αντίστοιχη διάταξη για το θέμα από τον κανονισμό».
Για το ότι ο Γιάχος είναι συγχωριανός με τον πρόεδρο της ΚΕΔ:«Δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο συμβάν που διέπει τους κανόνες περί ηθικής τάξης, άρα δεν μου κάμει καμία εντύπωση. Πάντως του εύχομαι να βγάλει το παιχνίδι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Εξάλλου έχει εμπειρία δύο χρόνων στην κατηγορία και μόνο αν πέσουν να τον… φάνε θα προκύψει πρόβλημα».
Για τη σύγχυση που προέκυψε με τον Κάκο:«Όλο το κλίμα που έχει προκύψει προέρχεται από διαρροές και τίποτα δεν ισχύει. Αν υπήρχε θέμα Κάκου θα έβγαζε και ανακοίνωση η ίδια η ΚΕΔ».
Για τον Κουρίδη:«Έπρεπε να είχε παραιτηθεί ήδη, αφού το καλοκαίρι έκανε μεγάλες γκάφες όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις των ομάδων».
Για το τι άποψη έχει για τον γ.γ.Αθλητισμού, κ. Μπιτσαξή:«Είπε ότι έγινε κάθαρση επειδή έπεσαν η Καβάλα, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Ηλιούπολη. Όσον αφορά την Ηλιούπολη ότι είχε προαναγγείλει το έκανε. Για τους άλλους δύο όμως σε πρώτη φάση έγινε αφαίρεση βαθμών, οι πρόεδροί τους τιμωρήθηκαν, όμως πήραν κανονικά πιστοποιητικό συμμετοχής. Τα πιστοποιητικά συμμετοχής όμως πρέπει να δίνονται ως τον Ιούλιο και όχι όποτε το αποφασίσει μια επιτροπή. η άποψή μου όμως για τον Μπιτσαξή είναι ότι έχει καλές προθέσεις αλλά είναι ανενημέρωτος».
Για τη δήλωση του Μπιτσαξή ότι η επιτροπή της ΕΠΟ είναι «αφέσεων» και όχι εφέσεων:«Αφού διαπιστώνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην ΕΠΟ, τότε να μη δέχεται έξι ή και εφτά φορές τον Πιλάβιο για να μιλήσει αλλά επίσης άμα θέλει να υπάρξει πρόοδος τότε βάλει το μαχαίρι στο λαιμό και να αφαιρεί γήπεδα από τις ομάδες που γίνονται επεισόδια».
Για το τι γνώμη έχει για το έργο του Σοφοκλή Πιλάβιου στην προεδρία της ΕΠΟ:«Πιστεύω ότι όλοι έχουμε καταλάβει που έχει φτάσει το ποδόσφαιρο με τον κ. Πιλάβιο στην προεδρία. Πράγματα όπως τα στημένα και το ότι η Γ’ Εθνική δεν έχει ξεκινήσει Νοέμβριο μήνα τα λένε όλα. Σε σημαντικά θέματα που χρειάστηκε να δείξει πυγμή δεν εμφανίστηκε καν».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: