Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Γιάχος, διαιτητής μερικής αποδοχής!!

Σε καιρούς δύσκολους οικονομικά έχει βαρεθεί να βλέπει ευρώ!
Γιάχος, διαιτητής μερικής αποδοχής!
Ο Θανάσης Γιάχος, περί ου ο λόγος, υποδιευθυντής σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μενίδι, ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για να σφυρίξει στο σαββατιάτικο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, που θα είναι το πρώτο στην τριετή καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία.
Διαιτητής που ανήκει στο Σύνδεσμο Χίου, στον οποίο πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι του 2009 από αυτόν της Αθήνας, επέστρεψε στην πρωτεύουσα, μένει στην Πετρούπολη, εργάζεται στο Μενίδι και από την 1η Ιανουαρίου θα έχει και το σήμα της FIFA στο στήθος!
Φέτος έχει διαιτητεύσει ήδη σε τρεις αγώνες και η βαθμολογία του αγγίζει κατά μέσο όρο το άριστα (περίπου 8.5). Ηταν διαιτητής στην πρεμιέρα (Πανιώνιος - Εργοτέλης 2-2), στον αγώνα Ατρόμητου - Παναθηναϊκού 1-1 (17/9) και στο ντέρμπι Αρη - ΠΑΟΚ (23/10). Η διαιτησία του στο Περιστέρι ήταν ο λόγος που δεν είναι πλέον αρεστός στον Παναθηναϊκό. Είναι, δηλαδή, διαιτητής μερικής αποδοχής και η ΚΕΔ για να «χρυσώσει» το χάπι έβαλε 4ο τον Σταύρο Τριτσώνη (Αθήνας) τον οποίο ήθελαν οι «πράσινοι».
Ο υπεύθυνος ορισμών, πάντως, για τη μεγάλη κατηγορία Κύρος Βασάρας δεν θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά και δεν έβαλε τον Τάσο Κάκο, για τον οποίο «κάποιοι» θυμήθηκαν τον κανονισμό διαιτησίας και έκριναν ενδεχόμενο ορισμό του παράνομο επειδή ήταν 4ος στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ πριν από μία αγωνιστική.
Δεν έπραξαν όμως το ίδιο σε άλλες 10 περιπτώσεις στο φετινό πρωτάθλημα, για παράδειγμα για τον Πέτρο Κωνσταντινέα που ήταν 4ος στο παιχνίδι Πανιώνιου - ΑΕΚ την 5η αγωνιστική και 1ος την επομένη στο ντέρμπι της Ενωσης με τον Ολυμπιακό. Τότε ο Μεσσήνιος ρέφερι δεν είχε «αντιπάθειες», σε αντίθεση με τον Κερκυραίο, για τον οποίο ο Ολυμπιακός στο παρελθόν έχει αντιδράσει.
Αήττητος ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός με τον Γιάχο έχει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες: τη σεζόν 2009-10 επικράτησε 2-0 του Ατρόμητου, πέρυσι 2-0 της Κέρκυρας και με το ίδιο σκορ του Εργοτέλη στην Κρήτη.
Στο δρόμο του Παναθηναϊκού έχει βρεθεί μόνο μία φορά στο πρωτάθλημα, στο 1-1 με τον Ατρόμητο φέτος, όπου σωστά είχε αποβάλει τον Καρνέζη στο ξεκίνημα του αγώνα. Στον πίνακα της Super League είναι από το καλοκαίρι του 2009 και μετράει ήδη 22 αγώνες στη μεγάλη κατηγορία, 17 στη Β' Εθνική και 11 στη Γ', ενώ έχει παίξει και σε τέσσερα παιχνίδια για το Κύπελλο Ελλάδας, ένα από τα οποία ήταν και το Παναθηναϊκός - Πιερικός 2-1 στις 13/1/2010.
Οι τιμωρίες
Στο ενεργητικό του έχει δύο τιμωρίες. Για τον αγώνα του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό είχε μείνει εκτός ορισμών για επτά αγωνιστικές επειδή ξεκίνησε το παιχνίδι παρά τις κακές καιρικές συνθήκες (η αναμέτρηση στο ημίχρονο είχε διακοπεί). Επίσης, έχει μία τιμωρία από την περίοδο 2009-10, στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο όπου δεν υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου σε ανατροπή του Σαγκανόφσκι από τον Μέλμπεργκ.
Η εκ παραδρομής εμπλοκή του στα «στημένα»
Αρραβωνιασμένος με νηπιαγωγό, ο Θανάσης Γιάχος βρέθηκε από το πουθενά μπλεγμένος στο σκάνδαλο με τα «στημένα» εκ παραδρομής.
Στη δικογραφία του σκανδάλου με τα «στημένα» υπάρχει συνομιλία του Γιώργου Τσακογιάννη με τον πρόεδρο της Ηλιούπολης Νίκο Χάλκο, όπου αναφέρεται ότι πριν από έναν αγώνα με τον Εθνικό ζητούσε 4.300 ευρώ περίπου για να ξεκινήσει το ματς. Τα συγκεκριμένα χρήματα, όμως, ήταν η προβλεπόμενη από τον κανονισμό αμοιβή του και έτσι ο ρέφερι από τη Χίο βρέθηκε στο στόχαστρο της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, αλλά τελικά αθωώθηκε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Ανδρέα Φάκο.
Φέτος η χρονιά του είναι πολύ καλή και είναι χαρακτηριστικό ότι από τη λίστα των διεθνών ρέφερι έχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Η πρώτη του χρονιά, πάντως, στην κατηγορία (2009-10) ήταν κακή (αντικατέστησε τον Νικήτα Ντάτη από τον νησιώτικο σύνδεσμο), ενώ πέρυσι δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα με εξαίρεση τον αγώνα του Παγκρητίου.
Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις επαγγελματικές κατηγορίες στις 9/1/2005 (Θύελλα Πατρών - Βύζας Μεγάρων 1-1). Μικρός ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο και προτού αυτό τον κερδίσει αμφιταλαντεύτηκε, αφού σκέφτηκε να γίνει διαιτητής μπάσκετ.
Εχει τη φήμη του «καρτάκια». Οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν, αφού φέτος έχει δείξει ήδη 21 κάρτες σε τρεις αγώνες (επτά κατά μέσο όρο) και πέρυσι 74 σε 12 παιχνίδια (μέσος όρος περίπου 6).
Βοηθοί του ορίστηκαν οι Ακρίβος (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας) και 4ος ο Τριτσώνης (Αθήνας). Ο Ακρίβος είχε οριστεί στο περσινό 2-1 του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ο δε Σωτηρόπουλος είχε οριστεί στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ (22η αγωνιστική πέρυσι) και στο β' μέρος είχε ανακόψει με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μπλάνκο, αλλά δεν είχε τιμωρηθεί.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: