Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

"Killer ο Τζεμπούρ, επικίνδυνος ο Λέτο"

O Θωμάς Μαύρος συγκρίνει Τζιμπούρ και Λέτο ενόψει του ντέρμπι των "αιωνίων".
"Killer ο Τζεμπούρ, επικίνδυνος ο Λέτο"
Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο παλαίμαχος άσος στην "Εξέδρα":
Τι ομοιότητες και τι διαφορές βρίσκεται στους δύο παίκτες;
"Πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικούς παίκτες. Ο Τζεμπούρ είναι καθαρόαιμος στράικερ, που διακρίνεται για την εκτελεστική του δεινότητα μέσα στην περιοχή. Ο Λέτο μέχρι πέρυσι έπαιζε στα πλάγια και μόλις φέτος ήρθε πιο μέσα στο γήπεδο. Πάντως, παρότι πρωτάρης σε αυτό τον ρόλο, τα καταφέρνει μια χαρά στο σκοράρισμα".
Πώς κρίνετε τις κινήσεις τους στο γήπεδο;
"Αν και στράικερ ο Τζεμπούρ δεν είναι καθόλου στατικός παίκτης. Για να βρει χώρους και να υποδεχθεί την μπάλα, θα βγει μερικές φορές και στα πλάγια αλλά κυρίως κινείται μέσα στην περιοχή. Ο Λέτο, πάλι, γυρίζει πίσω, κάνει και άλλες δουλειές. Τον τραβάει το παρελθόν… Το γεγονός ότι έρχεται από πίσω τον καθιστά πιο επικίνδυνο για την άμυνα. Δεν μπορεί να προβλέψει την κίνησή του ο αμυντικός και είναι εύκολο να τον χάσει…".
Ποιο θα χαρακτηρίζατε το δυνατό σημείο τους;
"Ο Τζεμπούρ παίρνει καλές τοποθετήσεις και τελειώνει υποδειγματικά τις φάσεις. Μπορεί κάποια γκολ να φαίνονται εύκολα, αλλά δεν είναι. Κανένα γκολ δεν είναι εύκολο. Ο Τζεμπούρ μυρίζεται το γκολ και βρίσκεται πάντα στο κατάλληλο σημείο για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Λέτο είναι πολύ διεισδυτικός. Ειδικά όταν πάρει την μπάλα έξω από την περιοχή είναι άκρως επικίνδυνος. Ο Λέτο διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Μπορεί να περάσει εύκολα τους αμυντικούς και να σκοράρει".
Τι πρόβλεψη κάνετε; Πώς πιστεύετε ότι θα εξελιχθεί το ντέρμπι;
"Σε τέτοια ματς προβλέψεις δεν γίνονται. Όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Εγώ θα κάνω μόνο μια ευχή. Να δει ο κόσμος ένα καλό παιχνίδι, χωρίς έκτροπα. Ως επιθετικός και γενικά ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ελπίζω να χορτάσουμε γκολ και ο νικητής να αναδειχθεί με ένα τέρμα διαφορά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: