Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Καλύβας:«Το πόρισμα πρέπει να δημοσιοποιηθεί»


kalubaw

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Καλύβας μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Revolution» για το γεγονός ότι οι προσωρινές διοικήσεις τείνουν να γίνουν καθεστώς στην ομάδα αλλά και για το τι πιστεύει για τον οικονομικό έλεγχο που έγινε.
«Οι διοικήσεις πρωτοδικείου ορίζονται για ένα συγκεκριμένο διάστημα που περνάει δύσκολες στιγμές μια ομάδα και εν συνεχεία όταν ποια θα έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση, τη θέση της παίρνει μια διοίκηση μόνιμης διάρκειας.Τώρα αν έχει περάσει η αντίληψη ότι αυτές οι διοικήσεις θα έχουν μακροχρόνια διάρκεια δεν ξέρω. Έχει γίνει όμως, όπως βλέπω, καθεστώς» τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Καλύβας και συνέχισε αναφερόμενος στο νόμο Ορφανού για τις διοικήσεις πρωτοδικείου: «Ο νόμος του Ορφανού για τις διοικήσεις πρωτοδικείου είναι γενικά καλός γιατί δεν αφήνει τις ομάδες ακέφαλες. Αυτός ο νόμος όμως, δεν εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο έγινε. Αλλά στην Ελλάδα ζούμε».
Για το τι γνωρίζει για τον διαχειριστικό έλεγχο που έγινε στον ΠΑΟΚ:«Δεν γνωρίζω το παρασκήνιο για το πόρισμα, ούτε γνωρίζω το τι περιέχει. Αυτή η ερώτηση πρέπει να γίνει στους αρμόδιους του θέματος.Πάντως μέσα από όλα αυτά που δημοσιοποιούνται μαθαίνω ότι οι ορκωτοί λογιστές ενημερώνουν τους μετόχους ότι όλα γίνονται κανονικά. Αν υπάρχει ένα πόρισμα όμως που αποκαλύπτει κάποια σοβαρά πράγματα τότε πρέπει να δημοσιοποιηθεί. Οι ορκωτοί λογιστές είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για το θέμα. Ο έλεγχος όμως έγινε για να βγει το πόρισμα στη δημοσιότητα και για να βγάλει και ο κόσμος τα δικά του συμπεράσματα. Αν είναι να μείνει μέσα στο συρτάρι δεν έχει νόημα όλη αυτή η διαδικασία».
Για το πως θα μπορούσε να πορευθεί ο «Δικέφαλος» στο μέλλον:«Ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις ομάδες που έχει τη δυνατότητα με μία καλή διαχείριση να αντεπεξέλθει στις υπάρχουσες συνθήκες. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα σωματείο το οποίο μέσα από έναν καλό χειρισμό των οικονομικών μπορεί να είναι αυτάρκεις. Έχω την πεποίθηση ότι η ομάδα δεν χρειάζεται ουρανοκατέβατους σωτήρες».
Για το τι εννοούσε όταν έκανε λόγο για ουρανοκατέβατους σωτήρες:«Εμφανίζονται συχνά κάποιοι ουρανοκατέβατοι που τελικά δεν έκαναν τίποτα για το σύλλογο. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα, αλλά τόσα χρόνια που ασχολούμαι πολλοί εμφανίστηκαν που όχι μόνο δεν βοήθησαν αλλά μόνο κακό έκαναν».
Για το λόγο για τον οποίο το αυτοδιαχειριζόμενο μοντέλο δεν έχει συμβεί έως τώρα:« Δεν βρέθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούσαν να πιστέψουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Σε μια τέτοια προσπάθεια όμως θα πρέπει να μετέχουν και κάποιοι ευκατάστατοι άνθρωποι όχι όμως για να βάζουν συνέχεια χρήματα στην ομάδα, αλλά να υφίστανται εκεί για λόγους πρεστίζ και για δίνουν το παρόν σε δύσκολες στιγμές που μπορεί να βιώνει η ομάδα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: