Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Από την Jabulani... χειρότερη!!

H Jabulani, η επίσημη μπάλα του Μουντιάλ της Ν.Αφρικής ήταν ο... εφιάλτης των γκολκίπερ και κάτι ανάλογο αναμένεται να είναι και η μπάλα του Euro 2012!
Από την Jabulani... χειρότερη!
Στο τελευταίο Μουντιάλ η γκρίνια πήγε σύννεφο. Ιδίως οι τερματοφύλακες παραπονέθηκαν όσο ποτέ για τη μπάλα της διοργάνωσης, την περίφημη Jabulani. («Είναι σαν μπάλα παραλίας»), γκρίνιαζε ο Χιλιανός Μπράβο, με τον Ζούλιο Σέζαρ της Βραζιλίας να προσθέτει: («Μπορείς να την αγοράσεις με λίγα ευρώ στο παζάρι»). Η αλήθεια είναι πως η Jabulani πήγαινε σαν αερόμπαλα και κανείς δεν μπορούσε να υπολογίσει με ακρίβεια την πορεία της.
Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρεία που έχει αναλάβει επισήμως την κατασκευή της νέας μπάλας για το EURO 2012, αυτή (το όνομα και η παρουσίαση της θα γίνει μαζί με την κλήρωση των ομίλων στις 2 Δεκεμβρίου στο Κιέβο) θα είναι ακόμα πιο γρήγορα και απρόβλεπτη. Οπότε τα μαντάτα είναι προφανώς άσχημα για τους τερματοφύλακες των χωρών που θα βρεθούν στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
Οχι πως για τους ποδοσφαιριστές πάντως θα είναι καλύτερα. Οπως έλεγε χαρακτηριστικά στο Μουντιάλ ο Ιταλός Πτσίνι: «Για να πετύχεις τη μπάλα και να κάνεις κεφαλιά, χρειάζεσαι μαγνήτη στο κούτελο»!
Πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: