Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Όταν ο Κοντρέρας έπαιζε στην Κόλο Κόλο!!

Γεννημένος στο Σαντιάγο της Χιλής, ο Πάμπλο Κοντρέρας υπήρξε από μικρός φίλαθλος της Κόλο Κόλο.

Όταν ο Κοντρέρας έπαιζε στην Κόλο Κόλο
Το πάθος και η αγάπη γι' αυτήν έγινε... επάγγελμα όταν μετά από τη γρήγορη ανέλιξή του από τα παιδικά τμήματά της τού δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα. Και όλα αυτά αφού πρώτα δοκίμασε την τύχη του ως επιθετικός, αλλά στην πορεία κρίθηκε προτιμότερο να δοκιμαστεί στην άμυνα.
Μαζί με τον Νταβίντ Ενρίκες συνέθεσαν ένα πολύ καλό αμυντικό δίδυμο στη δεύτερη ομάδα και το 1996 προβιβάστηκαν στην πρώτη. Εκεί είχαν την τύχη να έχουν προπονητή τον Πέδρο Ρέγες, ο οποίος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στη διδασκαλία της άμυνας, καθώς και είχε διακριθεί ως ποδοσφαιριστής σε αυτόν τον τομέα.
Ο Κοντρέρας έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή το 1997 και βοήθησε την Κόλο Κόλο να κατακτήσει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα. Μάλιστα τη δεύτερη σεζόν του που είχε και περισσότερες συμμετοχές αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός στη Χιλή.
Οι πολύ καλές του εμφανίσεις, μαζί με την προσωπική του διάκριση, προσέλκυσαν το έντονο ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων, με τη Μονακό να κερδίζει την υπογραφή του. Ήταν η ώρα ο Πάμπλο Κοντρέρας να αποχωρήσει από την Κόλο Κόλο μετρώντας 37 συμμετοχές και δύο γκολ.
Πλέον ο στόχος των ανθρώπων της Κόλο Κόλο είναι να επαναπατρίσουν τον Χιλιανό στόπερ μετά από 12 χρόνια στην Ευρώπη. Πιο έμπειρος και δοκιμασμένος στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού ο βασικός και αναντικατάστατος και στην εθνική ομάδα Κοντρέρας αποτελεί την ιδανική λύση για να ηγηθεί της Κόλο Κόλο.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: