Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ντανιέλ Ντε Ρόσι και τόνισε ότι αν αποφασίσει να φύγει από την Ρόμα, η Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμη να τον αποκτήσει.
«Είναι πάντα δύσκολο να αποκτήσεις έναν παίκτη της Ρόμα και κυρίως έναν Ρομανίστα, ο οποίος παίζει στην Ρόμα. Αυτό γίνεται επειδή ένας Ρωμαίος είναι προσκολλημένος στις ρίζες του και στον τρόπο ζωής του. Ως αποτέλεσμα, δεν θα με εξέπληττε αν ανανέωνε το συμβόλαιό του», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός για να προσθέσει:

«Αλλά, αν ο Ντε Ρόσι κάποια στιγμή υπάρξει διαθέσιμος στην μεταγραφική αγορά, η Μάντσεστερ Σίτι θα είναι έτοιμη, όπως άλλωστε και η Ρεάλ Μαδρίτης, η Τσέλσι και όλα τα μεγάλα κλαμπ. Είναι ένας κορυφαίος παίκτης, ένας από αυτούς που μπορούν να μπουν στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Είναι ένας ολοκληρωμένος μέσος, με ποιότητα και εμπειρία».

Ο Ιταλός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ρόμα για την υπογραφή νέου συμβολαίου, ωστόσο τα ΜΜΕ της χώρας του υποστηρίζουν ότι ζητά 7 εκατομμύρια το χρόνο, ρην ώρα που οι Τζιαλορόσι του προσφέρουν 4.5, ενώ την περίπτωσή του φέρεται να παρακολουθεί διακριτικά και η Μίλαν.
Gazzetta