Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Το ράσο της "καλόγριας"

Ξαφνικά, το περασμένο καλοκαίρι, η πόρνη υποχρεώθηκε να γίνει καλόγρια. Την πήραν χαμπάρι βλέπετε. Κι αυτήν και τους... «προαγωγούς» της. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.
Το ράσο της "καλόγριας"
Eτσι φτάσαμε αισίως στην επονομαζόμενη «εξυγίανση» του ποδοσφαίρου. Λέμε τώρα. Γιατί αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς απλά το σύστημα είναι φοβισμένο για την ώρα. Και φυλάγεται. Να, όμως, που σιγά σιγά άρχισε να ξαναβγαίνει από το καβούκι του, προς μεγάλη απογοήτευση των εμπνευστών την επονομαζόμενης «εξυγίανσης».
Τρανό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν με τον ορισμό του διαιτητή του ντέρμπι. Ενός ντέρμπι που από το καλοκαίρι ξέραμε ότι σε αυτό θα δοκιμαζόταν η πολυδιαφημισμένη «εξυγίανση». Ο τρόπος με τον οποίο αποκλείστηκε ο κ. Κάκος, αλλά και όλη η διαδικασία, παραπέμπει ευθέως στις πρακτικές που ίσχυαν μέχρι τον περασμένο Μάιο. Πρακτικές που έχουν προκαλέσει αηδία σε κάθε σωστό φίλαθλο και εκδηλώνεται με την αποχή του από τα γήπεδα.
Ολα αυτά έγιναν στο όνομα μιας συναίνεσης των δύο αντιπάλων στο πρόσωπο του διαιτητή, κάτι που από την αρχή φαινόταν ότι ήταν αδύνατη. Γιατί αυτούς που ήθελε ο ένας δεν τους ήθελε ο άλλος. Και το αντίθετο. Γιατί άραγε πρέπει να υπάρχει συναίνεση στο πρόσωπο του διαιτητή; Σε ποια χώρα συμβαίνει αυτό; Και τώρα που ορίστηκε ο κ. Γιάχος, υπάρχει συναίνεση; Φυσικά όχι! Με οδύνη οι υγιείς φίλαθλοι διαπιστώνουν ότι ξαναγυρνάμε στα ίδια. Γιατί επειδή της φόρεσαν ράσο, δεν σημαίνει ότι έγινε και «καλόγρια»!
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: