Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Αυτός ο Παναθηναϊκός μας χορταίνει μπάλα!!

Ναι, ο χθεσινός Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα δύσκολα, όταν χαλάρωσε επικίνδυνα, μετά το υπέρ του 3-0 και με τα δυο γκολ που δέχθηκε από την κατώτερη των περιστάσεων, ΑΕΚ, μετέτρεψε το ντέρμπι σε …ροντέο.
Αυτός ο Παναθηναϊκός μας χορταίνει μπάλα
Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.
Ναι, οι «πράσινοι» έδειξαν να έχουν ανασταλτικά προβλήματα και έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης σε κάποια διαστήματα του παιχνιδιού, κάνοντας τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να είναι έξαλλος, με τις ατέλειες που έβλεπε. Δεκτά, όλα αυτά και θα συμφωνήσουμε. Όμως, κάντε μου μια χάρη: Βάλτε ξανά το παιχνίδι, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και παρατηρείστε το επιθετικό παιχνίδι του «τριφυλλιού». Θα διαπιστώσετε, λοιπόν, ότι αυτός ο Παναθηναϊκός μας χορταίνει μπάλα!
Κανείς δεν είπε ότι οι «πράσινοι» έγιναν η ανίκητη ομάδα με το… σούπερ – ντούπερ ποδόσφαιρο που κανένας δεν μπορεί να του αντισταθεί. Επομένως, κατανοητός ο προβληματισμός του Πορτογάλου προπονητή για τις αδυναμίες στο αμυντικό κομμάτι και στα εύκολα λάθη, σε στιγμές… αδικαιολόγητης χαλάρωσης. Από την άλλη, ο φίλος της ομάδας δεν μπορεί παρά να χαμογελάει, με την ανάπτυξη, την επιθετικότητα, την ταχύτητα και την ποιότητα που βγάζει το «τριφύλλι» από τη μεσαία γραμμή και μπροστά.
Ο δαιμονισμένος Λέτο, οι εξαιρετικοί Ζέκα και Κουίνσι, ο «προπονητής» Κατσουράνης και το «μηχανάκι» Σιμάο, δημιουργούν μια ποιοτική πεντάδα, που χάρη στην πολλή δουλειά που γίνεται στην Παιανία, κυκλοφορούν εξαιρετικά την μπάλα και κάποιες φορές… την κρύβουν. Το είδαμε αυτό αρκετές φορές και στο χθεσινό ντέρμπι. Η ποιότητα των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, αλλά κυρίως τα όσα τους έχει μεταφέρει ο Φερέιρα (γρήγορη μεταβίβαση, συνεχόμενες κινήσεις στον χώρο, ταχύτητα στα άκρα κτλ), έδειξαν για ακόμη μια φορά ότι η φετινή ομάδα είναι ικανή για μεγάλα πράγματα, δουλεύοντας, φυσικά, όπως τώρα και διορθώνοντας τις αδυναμίες της…
*Ακολουθεί η διακοπή μιας εβδομάδας και στη συνέχεια το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Υπάρχει ακόμη καιρός για να συζητήσουμε γι’ αυτό το ματς. Είναι δεδομένο ότι από την επόμενη εβδομάδα οι κουβέντες θα είναι πολλές, ως είθισται. Ας είναι, όμως, αυτή τη φορά ψύχραιμες και ας σκεφτούμε ότι μέσα σ’ όλα όσα μας ταλαιπωρούν και μας κάνουν τη ζωή δύσκολη στην καθημερινότητά, αυτό θα είναι απλώς ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και τίποτε άλλο. Ενας αγώνας, ανάμεσα στις δυο κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν έρχεται ένας «πόλεμος», αλλά μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση, που σε καμία περίπτωση δεν είναι η προτεραιότητα στη ζωή μας. Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας, όλοι… Και οι φίλαθλοι και οι παράγοντες και οι δημοσιογράφοι…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: