Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

O καθένας πήρε αυτό που δικαιούνταν!!

Απέναντι στον Ολυμπιακό η ΑΕΚ είχε καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα και να πάρει ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν το πιθανότερο. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
O καθένας πήρε αυτό που δικαιούνταν
Χθες, όμως, όλα εξελίχθηκαν όπως θα μπορούσε να προβλέψει κανείς με βάση όσα είχαν δείξει μέχρι τώρα οι δύο αντίπαλοι.
Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με την εμφάνισή του και την καθαρή νίκη στο ερώτημα αν θα επιβεβαίωνε και εναντίον της ΑΕΚ την εξαιρετική κατάσταση που έδειχνε ότι βρίσκεται στα τελευταία παιχνίδια του, με αποκορύφωμα αυτό της Τούμπας.
Για την ΑΕΚ το ζητούμενο ήταν αν θα κατόρθωνε να αποφύγει το παθητικό των τριών γκολ, που έχει εξελιχθεί σε «ταρίφα» γι' αυτήν φέτος. Τελικά έπιασε πάλι τη.... νόρμα της, οπότε η ήττα ήταν αναπόφευκτη. Μια ήττα που μέχρι το 60' υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι μπορούσε να εξελιχθεί σε συντριβή, όταν το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 3-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, αλλά τελικά κατέληξε να γίνει μια αξιοπρεπής ήττα. Με τα δύο γκολ που πέτυχε η Ενωση το παιχνίδι απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα τελευταία δέκα λεπτά, αλλά τελικά έληξε με το αποτέλεσμα που ήταν και το δίκαιο.
Με πέντε γκολ, αρκετές φάσεις και ευκαιρίες για περισσότερα και από τις δύο πλευρές οι 40.000 φίλαθλοι δεν πρέπει να έμειναν παραπονεμένοι. Ο Παναθηναϊκός, ιδιαίτερα στο α' μέρος, είχε διαστήματα πολύ καλού ποδοσφαίρου, με γρήγορη ανάπτυξη και όμορφες ατομικές προσπάθειες, που εξουδετέρωσαν το πρέσινγκ των Ενωσιτών και απέφεραν τρία ωραία σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ.
Η ΑΕΚ επέμεινε να πιέζει ψηλά, δημιούργησε ευκαιρίες, με πιο σημαντική την κεφαλιά του Κάλα, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, όταν το σκορ ήταν 2-0. Για ακόμη μία φορά, όμως, η άνιση απόδοση μεταξύ άμυνας και επίθεσης την οδήγησε στην ήττα.
Βαθμολογικά υστερεί πλέον σημαντικά, αλλά έχει βγάλει όλα τα θεωρητικά δύσκολα παιχνίδια κι έχει χρόνο τώρα με τη διακοπή του πρωταθλήματος να διορθώσει τις αδυναμίες της, όσο αυτό είναι δυνατόν.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: