Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

"Εγώ σε καλή μέρα, ο Βιεϊρίνια πάλι όχι!"

Ο Σάββας Τσαμπούρης μίλησε για τη μεγάλη νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του ΠΑΟΚ, για τις αλλαγές δύο προπονητών σε έξι αγωνιστικές, για το... περίεργο πρωτάθλημα, για τον στόχο της ομάδας του αλλά και για το πώς σταμάτησε τον Βιεϊρίνια.
"Εγώ σε καλή μέρα, ο Βιεϊρίνια πάλι όχι!"
Αναλυτικά οι δηλώσεις στον "Sentra 103.3":
Για το φετινό πρωτάθλημα:
«Το φετινό πρωτάθλημα είναι να το πούμε λίγο περίεργο, με 14 ομάδες, με δύο ρεπό, χάνοντας τον ρυθμό, περίεργη κατάσταση».
Για τον στόχο του Αστέρα:
«Ο πρώτος στόχος του Αστέρα είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μην μπλέξουμε σε περιπέτειες όπως πέρυσι που αγωνιστικά πέσαμε κατηγορία, ανεξάρτητα με το τι έγινε, οπότε σε αυτή την κατάσταση με δύο ομάδες που έχουμε τους ίδιους στόχους και θα ανέβουν τώρα στην κατηγορία να παίζουν Τετάρτη-Σάββατο, είναι μια κατάσταση αμφίρροπη που δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί».
Για τις δύο ομάδες που θα μπουν στο πρωτάθλημα:
«Θα σε κυνηγούν αυτές οι δύο ομάδες που θα έχουν το πλεονέκτημα του χωρίς άγχους, γιατί θα μπουν τελευταίοι στη μάχη, δεν θα τους πει κανένας τίποτα εάν δεν εξελιχθεί καλά η χρονιά, οπότε είναι μεγάλο πλεονέκτημα να παίζεις χωρίς άγχος».
Για τις δύο ομάδες που θα «ξέρουν» όλους τους αντιπάλους:
«Μας έχουν δει και αρκετές αγωνιστικές πλέον και σε κάθε παιχνίδι θα είναι έτοιμες οι ομάδες».
Για τους ελάχιστους Έλληνες στο ρόστερ του Αστέρα:
«Δυστυχώς το ποδόσφαιρο έχει γίνει παγκοσμιοποιημένο. Φυσικά θα ήθελα να παίζουν περισσότεροι Έλληνες, αλλά αν οι ξένοι ποδοσφαιριστές που έρχονται είναι καλύτεροι και πάνω από όλα καλά παιδιά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αρκεί να είμαστε μια οικογένεια και όλοι ενωμένοι».
Για το πως προετοιμάστηκαν για τον ΠΑΟΚ:
«Όλη την εβδομάδα οι ίδιοι ποδοσφαιριστές προβληματιστήκαμε, αναρωτηθήκαμε τι φταίει και πρέπει να αναλογιστούμε κι εμείς τις ευθύνες μας γιατί είχαμε απομάκρυνση δύο προπονητών σε έξι αγωνιστικές, μιλήσαμε, προσπαθήσαμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω ο καθένας, να είμαστε ενωμένοι, μια ομάδα, γιατί μόνο έτσι θα έρθει η νίκη που ευτυχώς την καταφέραμε κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο και μεγάλο όπως είναι ο ΠΑΟΚ».
Για τη δήλωση του προέδρου πως... «θα πάμε καλύτερα τώρα που έφυγαν αυτοί που έπρεπε» και για το αν υπήρχαν προβλήματα με τους προπονητές:
«Η διοίκηση πάντα ξέρει καλύτερα τι πρέπει να γίνει σε μια ομάδα. Οι παίκτες πρέπει να μιλάνε μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός πρέπει να μιλάνε η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές. Εμάς η δουλειά μας είναι στο γήπεδο. Προβληματιστήκαμε για τις δύο απομακρύνσεις των προπονητών. Σίγουρα δεν είναι το πιο ευχάριστο για έναν ποδοσφαιριστή να αλλάζει ανά τρεις εβδομάδες προπονητή, κάτι δεν πήγαινε καλά, η διοίκηση αποφάσισε την απομάκρυνση και των δύο. Σας είπα πάντα η διοίκηση έχει τον τελευταίο λόγο γιατί ξέρει καλύτερα από όλους μας».
Για το πως «εξαφάνισε» τον Βιεϊρίνια, όπως γράφει σήμερα ο Τύπος:
«Όλη την εβδομάδα είχα προετοιμαστεί για το πως παίζει ο Βιεϊρίνια, αλλά κακά τα ψέματα μιλάμε για έναν παίκτη από τους καλύτερους του ελληνικού πρωταθλήματος που ίσως να έπρεπε να παίζει και σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος γιατί σε αυτούς τους παίκτες δεν μπορείς να τους δώσεις ούτε ένα δευτερόλεπτο να σκεφτούν γιατί είναι πάρα πολύ καλοί. Ευτύχησα εγώ να είμαι σε καλή μέρα, ο Βιεϊρίνια όχι σε τόσο καλή και είχαμε αυτή την κατάληξη που είναι ευτυχής για μένα».
Για τα σκαμπανεβάσματα του ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ έτσι όπως τον ζήσαμε, τον ζήσαμε και λίγο κουρασμένο από το μεσοβδόμαδο παιχνίδι του Europa League στην Ιρλανδία, είχε και αρκετές απουσίες βασικότατων ποδοσφαιριστών όπως ο Γκαρσία, ο Ίβιτς στον άξονα και ο Κοντρέρας πίσω που είναι σημαντικοί για τον ΠΑΟΚ. Με εμάς η αλήθεια είναι πως δεν παρουσιάστηκε τόσο καλός όσο στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά πιστεύω θα βρει τον δρόμο του και θα επανέλθει στις επιτυχίες».
Για το αν ήταν το καλύτερο παιχνίδι του μέχρι το επόμενο:
«Ήταν αρκετά καλό παιχνίδι για μένα, αλλά δεν θέλω να σταθώ σε προσωπική απόδοση γιατί αυτή τη στιγμή όταν η ομάδα είναι σε δύσκολη βαθμολογική θέση, πάνω από όλα πρέπει να κοιτάξουμε να επανέλθουμε σε επιτυχίες και να ανέβουμε βαθμολογικά και όπως είπες το καλύτερο είναι να κοιτάς το επόμενο παιχνίδι να είσαι καλύτερος και ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο πάντα».
Για την τετράδα αγώνων με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΟΦΗ:
«Είναι μια δύσκολη τετράδα και όπως είπες ο ΟΦΗ έχει αποδείξει πως είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, ειδικά στην Κρήτη στο Γεντί Κουλέ στην έδρα του. Χάσαμε πολλούς βαθμούς με ομάδες που θεωρητικά έχουμε τους ίδιους στόχους, οπότε πρέπει να κοιτάξουμε και αυτά τα παιχνίδια να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Ξεκινήσαμε με τον ΠΑΟΚ με ένα «τρίποντο», θα κοιτάξουμε ό,τι μαζέψουμε και με την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον ΟΦΗ, γιατί δεν έχουμε αυτή τη στιγμή την πολυτέλεια να κοιτάμε παιχνίδι και να το έχουμε χαμένο».
Για όσους «χρεώνουν» υποβιβασμούς και καταδικάζουν ομάδες:
«Είναι η έβδομη αγωνιστική για εμάς, χρωστάμε τα παιχνίδια με Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό και είναι πολύ νωρίς για να καταδικάσουμε οτιδήποτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: