Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Προβληματισμός στους "αιωνίους" για τα πολλά γκολ που δέχονται!!

Πάλι καλά να λέει. Που δεν την «πάτησε». Διότι δεν ήθελε και πολύ ο Παναθηναϊκός να φέρει τα πάνω κάτω. Κι εκεί που βρισκόταν στα... πάνω του, καθώς προηγήθηκε με 3-0, λίγο έλειψε να τον δει η ΑΕΚ... ανάσκελα. Γράφει ο Ανδρέας Παπαλουκάς.
Προβληματισμός στους "αιωνίους" για τα πολλά γκολ που δέχονται
Κι όλα συνέβησαν διότι χθες από το ΟΑΚΑ απουσίαζε η σοβαρότητα. Την άφησαν απέξω οι «πράσινοι», διότι θεώρησαν (πόσο λάθος έκαναν!) ότι δεν την είχαν ανάγκη.
Το χθεσινό ντέρμπι έχει πολλές αναγνώσεις. Ο ΠΑΟ έχει το χάρισμα, χάρη στον σεληνιασμένο Λέτο, να φτάνει εύκολα στο γκολ. Ομως, ακόμα κι όταν προηγήθηκε 2-0 και στη συνέχεια 3-0, τα αμυντικά του κενά τα είχε, τα οποία καλείται να καλύψει εν όψει του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη στις 19 του μήνα.
Ντέρμπι στο οποίο ο Ολυμπιακός θα πάει με «αέρα» νικητή, με «αέρα» πρωταθλητή. Η προχθεσινή νίκη των «ερυθρολεύκων» στο «Κλ. Βικελίδης» τούς επανέφερε στην προτεραία κατάσταση. Εκείνη που υπήρχε πριν από την «γκέλα» με τον ΟΦΗ και την άδικη ήττα από την Μπορούσια στο Ντόρτμουντ.
Σπουδαίο το «διπλό», απέναντι σε μια ομάδα, τον Αρη, που αγνοεί φέτος τη νίκη, ύστερα από 7 αγωνιστικές, που όμως παρουσιάστηκε με νέο προπονητή, τον Μίχαλ Πρόμπιερζ και οι «κίτρινοι» ήλπιζαν ότι θα είχε το μαγικό ραβδάκι για να τον μεταμορφώσει. Ο 39χρονος κόουτς, παρότι είδε τους παίχτες του σε μία μόλις προπόνηση, προχώρησε σε νεωτερισμούς στην ενδεκάδα, οι οποίοι, όμως, δεν απέδωσαν.
Σ' ένα ακόμη παιχνίδι, ο Ολυμπιακός δεν έδειξε μόνο τα προτερήματά του, αλλά και τις αδυναμίες του, οι οποίες, όμως, δεν εντοπίζονται μόνο στην άμυνά του και στον σχετικά εύκολο τρόπο που δέχεται τέρματα, αλλά και στη μη αξιοποίηση των τετ α τετ.
Την ικανότητα των παιχτών του να εκτελούν καλά «στημένα» την ξέραμε από πέρυσι. Είχαμε δει τον Ιμπαγάσα να εκτελεί? συ-στημένα, έχοντας αποδέκτες κυρίως τον Μιραλάς και τον Μοντέστο. Από φέτος τον Αργεντινό άσο συναγωνίζεται κι ένας (πλέον) δικός μας: Ο Χοσέ Χολέβας ή Χολέμπας, του οποίου δύο «καλοστημένα» χάρισαν στην ομάδα του ισάριθμα γκολ.
Ομως φέτος βλέπουμε και κάτι άλλο: Αδυναμία των παιχτών του Ολυμπιακού στα «στημένα». Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε διαθέτει ψηλά κορμιά, είναι υψηλό το ποσοστό των γκολ που δέχεται κατ' αυτό τον τρόπο. Κι ο Ισπανός τεχνικός του πρωταθλητή καλείται άμεσα να επιλύσει το πρόβλημα. Οπως, βέβαια, και να τον προβληματίσει το γεγονός ότι η ομάδα του έχει δεχθεί μέχρι τώρα 9 τέρματα.
Σ' αυτό το γήπεδο, της Ν. Σμύρνης, ουσιαστικά γεννήθηκε ποδοσφαιρικά ο Νίκος Αναστόπουλος. Στην ομάδα (Πανιώνιος) την οποία πλήγωσε προχθές πέτυχε τα πρώτα του επαγγελματικά γκολ. Οπως και ο Βαγγέλης Μάντζιος. Δύο πρώην Πανιώνιοι που οδηγούν τον ΟΦΗ στις επιτυχίες. Και τους «κυανέρυθρους» σε περισυλλογή.
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: